- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Salariile din Timișoara, mai mari decât cele din Cluj! Timișul ar putea depăși chiar și Bucureștiul

26 Jul, 12:30 • Garey Amyra
Salariile din județul Timiș le-au depășit pe cele din Cluj în luna aprilie a acestui an și au trecut pe poziția a doua în clasamentul județelor cu cele mai mari salarii medii nete din țara noastră. Vezi mai jos toate detaliile.
Salariile din Timișoara, mai mari decât cele din Cluj! Timișul ar putea depăși chiar și Bucureștiul

Dacă te gândești să te muți în alt oraș, una dintre alternative ar putea fi Timișoara, pentru că este foarte posibil să găsești un job foarte bine plătit și, desigur, multă liniște.

Se pare că salariile din județul Timișoara le-au depășit pe cele din Cluj în luna aprilie a acestui an și au trecut pe poziția a doua în clasamentul județelor cu cele mai mari salarii medii nete din țara noastră.

„Timişoara este un important centru industrial şi tehnologic, cu numeroase investiţii străine, în special în sectorul automotive şi IT, care a continuat să atragă investiţii şi să se dezvolte“.

Te-ar putea interesa și 3.000 de euro pentru un angajat în România. În ce domeniu poți avea acest salariu

Deci, salariul mediu net din Timiș a ajuns la 5.989 de lei în luna aprilie 2024, în creștere cu 16,1% față de aceeași lună din anul 2023.

De exemplu, salariile din Cluj au fost de 5.943 de lei în aprilie 2024, în creștere cu 8,6% față de aprilie 2023.

„În afară de Bucureşti şi Cluj, există câteva judeţe şi regiuni din România unde salariile au crescut peste aşteptări în prima jumătate a anului 2024. Printre aceste regiuni se numără Timiş, Iaşi şi Sibiu“, a spus pentru Răzvan Zglobiu, head of sales & talent acquisition în cadrul companiei de recrutare în regim temporar Prohuman România, conform ZF.ro.

Timișoara înaintează cu pași repezi

Mai mult decât atât, Timișoara nu este doar un oraș frumos, ci și un important centru industrial și tehnologic, cu numeroase investiții străine, mai ales în sectorul automotive și IT care a atras investiții mari și continuă să se dezvolte.

Mai mult decât atât, și orașul Iași a devenit un centru foarte important pentru industria IT și outsourcing, cu o creștere rapidă a companiilor ce își desfășoară activitatea în acest loc.

În Sibiu, sectorul manufacturier și automotive au fost principalele surse de creștere economică.

În anul 2020, salariile din Cluj erau cu 6% mai mari decât cele din Timișoara, iar în 2024 cele din Timiș sunt cu 1% mai mari decât cele din Cluj.

Te-ar putea interesa și Românii care vor câștiga cei mai mulți bani începând cu 2024! Iată ce prevede noua lege pentru angajați

Diferenţele salariale se pot observa şi în comparaţie cu Bucureştiul. Deci, dacă în 2020 salariile din București erau cu aproape 26% mai mari decât cele din Timiş, în 2024 salariile din Bucureşti sunt cu 12% mai mari decât cele din Timiş.