- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Scumpiri mari în luna iulie, indiferent de produs. Pentru ce vei plăti mai mult

26 Jul, 08:37 • Bugiu ⁠Ana Maria
Scumpiri mari ne așteaptă din luna iulie. Mijlocul verii vine cu prețuri enorme pentru o categorie de produse.
Scumpiri mari în luna iulie, indiferent de produs. Pentru ce vei plăti mai mult

Indiferent de produsul pe care vrem să îl cumpărăm, aflăm că prețurile au crescut considerabil. Așa cum suntem obișnuiți, produsele alimentare este prima categorie care se scumpește, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: România rămâne „campioana inflației” și în iunie 2024. Care sunt produsele cu cele mai mari scumpiri în ultima lună

foto: scumpiri

Scumpiri mari. Care sunt produsele la care vei plăti mai mult

În mijlocul verii, când toată lumea pleacă în vacanțe, chiar și în localități din țară, se întâmplă mai multe decât cele observate până acum. Această perioadă vine cu scumpiri mari la unele dintre cele mai căutate categorii.

Printre motivele scumpirilor se numără și seceta, care a afectat foarte multe recolte anul acesta. Vor fi afectate prețurile pâinii, uleiului și produselor din carne, deoarece porumbul este un furaj foarte important pentru animale și au fost afectate și aceste recolte.

Efectul creșterii impozitului indirect se va observa de luna aceasta. Transportul mărfurilor se face în România majoritar pe cale rutieră, iar costurile crescute ale transportului se vor vedea în prețul plătit de români la raft.

Vom plăti mult și pentru locuințe

Analizele de piață ale specialiștilor arată creșteri semnificative pentru apartamentele din România. Spre exemplu, proprietarii și dezvoltatorii din București au scos în luna iunie la vânzare apartamente cu un preț mediu de 1.745 euro/metru pătrat util.

Anul trecut, în aceeași perioadă, cumpărătorii plăteau cu 13% mai puțin pentru a achiziționa un apartament. În ultimele 12 luni, au crescut prețurile la apartamentele noi din Capitală cu aproximativ 23%.

Polițele obligatorii pentru mașini – scumpire și aici

Mai mult decât atât, se scumpesc și polițele obligatorii pentru mașini, odată cu schimbarea metodei de calcul.

Noua metodă va ține cont de zona geografică, Spre exemplu, proprietarii de mașini din București și Ilfov vor plăti mai mult pentru polița RCA.

Un șofer de 30 de ani din București, care conduce o mașină cu motor mic, are de plătit, potrivit noilor tarife, cel puțin 3.200 de lei, cu 70% mai mult decât un șofer din Iași. Autoritățile vin și spun că tarifele sunt orientative și va exista în continuare plafonarea, nefiind motive prea mari de îngrijorare

Te-ar putea interesa și: Preț carburanți, 4 iulie 2024. Scumpirile continuă să se resimtă în buzunarele șoferilor