- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Se decide prețul gigacaloriei! Află ce spune Nicușor Dan

03 Oct, 19:08 • Mălureanu Rebecca
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat că prețul gigacaloriei se va decide de noul Consiliu General, iar subvenţia acordată de municipalitate populaţiei va continua să existe.
Se decide prețul gigacaloriei! Află ce spune Nicușor Dan

Nicuşor Dan declară că preţul gigacaloriei va fi decis de noul Consiliu General. Subvenţia de la Primărie va continua să existe, dar nu se știe cât va fi aceasta. El aminteşte că în prezent gigacaloria costă 1.000 de lei, dar bucureştenii plătesc 330 de lei.

Ce afirmă Nicușor Dan despre gigacalorie?

Joi, într-o conferință de presă, primarul capitalei, Nicușor Dan a fost întrebat despre prețul gigacaloriei din această iarnă, dar și care va fi subvenția care se va acorda populației.

”Gigacaloria costă 1.000 de lei. Din 1.000 de lei bucureştenii plătesc 330 şi Primăria plăteşte diferenţa de 670, bineînţeles tot impozitele şi taxele bucureştenilor. O să avem un nou Consiliu General începând din noiembrie, probabil funcţional din decembrie, şi pentru că atributul de buget este mai mult al Consiliului decât al primarului, este o decizie pe care o să o ia, bineînţeles consultându-se cu mine şi cu oamenii care sunt implicaţi în fenomenul ăsta, o să o ia noul Consiliu General”, a afirmat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Te-ar putea interesa și: Burduja îi acuză pe austrieci și slovaci de prețurile uriașe la energie, blocând accesul la surse ieftine din vestul Europei!

Acesta a ținut să precizeze că subvenţia acordată cetăţenilor va continua să existe, dar nu poate spune acum cât va fi aceasta.

”Subvenţia de la primărie o să continue să existe. În ce cuantum, nu pot eu să vă spun, e o decizie pe care Consiliul o să o ia”, a explicat edilul.

Nicuşor Dan a estimat că, în cazul în care reţeaua de producere şi distribuţie a energiei termice din București ar fi reabilitată, preţul gigacaloriei ar fi de aproximativ 600 de lei.

 ”Să zicem că azi am avea toată reţeaua reabilitată. Atunci acea o mie de lei n-ar mai fi o mie de lei, ar fi undeva la 700-750 de lei, cam aşa. Asta e suma pe care… şi dacă Ministerul Energiei ar reabilita în secunda asta centralele cu care produc şi energie electrică şi energie termică probabil că acel 700 – 750 de lei ar fi 600 de lei”, a răspuns Nicuşor Dan.

Ai mai putea citi și: Prețurile la carne continuă să crească până la Crăciun. Cât vom ajunge să scoatem din buzunar pentru un kilogram de carne de porc