- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Se măresc prețurile pentru apartamente, servicii și mâncare. Se estimează creșteri de până la 28%

30 Jul, 16:49 • Bugiu ⁠Ana Maria
Se scumpesc apartamentele, serviciile și mâncarea! Prețurile vor ajunge la o majorare de până la 28% în unele cazuri.
Se măresc prețurile pentru apartamente, servicii și mâncare. Se estimează creșteri de până la 28%

Cresc din nou prețurile apartamentelor, serviciilor și alimentelor. Majoritatea managerilor estimează majorări în mai multe arii de activitate, precum comerț, construcții, servicii, industria prelucrătoare,potrivit bzi.ro. Luni, 29 iulie, Institutul Național de Statistică a publicat o analiză, privind tendințele în evoluția activității economice, în perioada iulie-septembrie.

Te-ar putea interesa și: Preţurile aparatelor de aer condiţionat şi al ventilatoarelor explodează în plină caniculă. Scumpiri de până la 40%

foto: se măresc prețurile

Majorările prețurilor ar putea ajunge până la 28%

Majorările se estimează a fi astfel:

  • industria prelucrătoare, pentru următoarele 3 luni: relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%), relativă stabilitate la numărul de salariați (sold conjunctural 1%), creștere moderată pentru prețurile produselor industriale (sold conjunctural +14%)
  • construcții, pentru următoarele 3 luni: creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +17%), creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%), creșteri a preţurilor lucrărilor de construcţii (sold conjunctural +25%).
  • sectorul comerț, următoarele 3 luni: creștere a activităţii economice (sold conjunctural +20%)

Mai mult decât atât, în sectorul comerț, se preconizează și o creștere a volumului de comenzi adresate furnizorilor de mărfuri (sold conjunctural +15%), dar și o creștere a numărului de salariați, unde soldul conjunctural se estimează la +11%.

De asemenea, și managerii societăților comerciale estimează o creștere destul de mare a prețurilor de vânzare cu amănuntul. Se estimează un sold conjunctural de +28%, cel mai mare dintre majorările menționate.

Potrivit analizei publicate de către Institutul Național de Statistică și conform estimărilor realizate pe următoarele 3 luni, cifra de afaceri, respectiv cererea de servicii va înregistra o creștere ponderată, coldul conjunctural arătându-se undeva la +7%.

Mai mult decât atât, managerii consideră că prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor tinde să crească moderat, estimându-se soldul conjunctural +14%. În plus, precizează și o creștere a numărului de salariați (sold conjunctural +2%).

Te-ar putea interesa și: Cât cântărește și ce preț are medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris. Din ce material este făcută, de fapt