Legea pentru reducerea risipei alimentare a fost astăzi aprobată de Senat. Proiectul legislativ cuprinde un nou pachet de legi menite să sprijine românii să renunțe la risipa alimentară.
Inițiativa legislativă legată de prevenirea și reducerea risipei alimentare a fost adoptată, în această după-amiază, de Senat. Proiectul depus de deputata USR Diana Buzoianu, depus alături de peste 160 de senatori și deputați din toate partidele democratice din România, a primit votul final.
Legea prevede obligații clare care să contribuie efectiv la lupta împotriva risipei alimentare, având în vedere că România este în top atunci când vine vorba despre risipa alimentară.
Ce mai poți citi: Banca Centrală Europeană a realizat un studiu inedit. Băncile conduse de femei iau decizii complet diferite față de celelalte
„România este țara cu peste o treime din populație în risc de sărăcie și excluziune socială, conform statisticilor oficiale. În acelaşi timp, în România se aruncă anual 2,55 milioane de tone de mâncare. Pe scurt, pierdem zilnic cantități considerabile de alimente, în timp ce o mare parte a populației nu își permite accesul la alimente de bază. Această realitate trebuie schimbată, iar proiectul de față îşi propune să facă paşi importanți în acest sens”, a declarat Diana Buzoianu, co-inițiatoarea legii.
Alte articole de interes pentru tine: PSD nu susține majorarea impozitelor. Ciolacu: „Se caută altă formulă”