- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Sfaturile unui consultant financiar pentru a ne spori veniturile în 2024: „Sunt tot felul de proiecte sau programe în care te poţi implica şi poţi să câştigi”

18 Jan, 15:53 • Russo George
2024 se anunţă un an chiar mai complicat, în condiţiile în care a început cu creşteri de taxe şi impozite, iar conform statisticilor procentul românilor cărora salariul nu le ajunge decât pentru plata facturilor şi a hranei a ajuns la 70%.
Sfaturile unui consultant financiar pentru a ne spori veniturile în 2024: Sunt tot felul de proiecte sau programe în care te poţi implica şi poţi să câştigi

Foarte mulţi români se gândesc deja cum să-şi suplimenteze veniturile în 2024, iar sfaturile analiştilor financiari diferă în funcţie de mai mulţi factori, cum ar fi nivelul studiilor sau vârsta.

În timp ce tinerii se îndreaptă din ce în ce mai mult către investiţiile în diverse instrumente financiare, românii mai în vârstă tind să caute alte surse de venit suplimentar, de cele mai multe ori soluţia fiind o a doua slujbă.

„Vedem întâi la job-ul pe care îl avem deja ce putem să face să câştigăm bani în plus. Ne uităm la superiorii noştri, ne uităm la colegii care câştigă mai mult poate ne trebuie nişte cunoştinţe în plus, poate trebuie să învăţăm o limbă străină, poate trebuie să calificăm. Al doilea pas ar fi folosindu-ne cunoştinţele profesionale să vedem dacă putem să le folosim în altă parte. Adică să facem diverse proiecte separat cu alţi clienţi”, spune Adrian Asoltanie, consultant financiar, pentru Observatornews.

De asemenea, putem face un inventar al obiectelor din jurul nostru pe care le putem închiria sau vinde sau putem chiar valorifica anumite abilităţi, transformând astfel un hobby într-o sursă de venit.

„Poţi să încerci să îţi monetizezi un hobby sau o pasiune. Există deja un bagaj de cunoştinţe şi de informaţii şi de educaţie în domeniul respectiv. Sunt tot felul de proiecte sau programe în care te poţi implica şi poţi să câştigi”, mai spune consultantul.

Citeşte şi: Ministerul Muncii: Record la final de 2023! Numărul mediu de contracte de muncă a depăşit 6,7 milioane, cu aproape 100.000 mai multe faţă de 2022

Radu Georgescu, managing partner la CFO Network, consideră că trăim vremuri speciale, total diferite de tot ce a fost până acum. În principiu, spune Radu Georgescu, sunt ușor de început anumite afaceri, însă, pe de altă parte, altele nu îşi mai găsesc locul în peisajul actual.

„Multă lume mă întreabă dacă este ușor să începi o afacere. Depinde ce faci. Nu a fost niciodată mai ușor să începi ceva: un job nou, un proiect nou, un business. Dar, în același timp, nu a fost niciodată mai greu că acum”, și-a început Georgescu postarea pe Facebook.

Analistul financiar a continuat cu câteva exemple interesante. „Acum 10 ani puteai să deschizi un magazin la colțul blocului. Acum nu mai poți. Magazinele Mega sunt peste tot. Acum 10 puteai să vinzi calculatoare pe care le asamblai în casă. Acum nu mai poți. Emag este peste tot. Acum 10 ani puteai să-ți dai demisia din multinațională și să deschizi o firmă de servicii contabile, HR, legal etc. Acum nu mai poți. Marile companii sunt peste tot”, a adăugat el.

Citeşte şi: Cifra de afaceri din industria energetică a scăzut drastic în primele 11 luni din 2023. Cu 24,6% mai mică față de aceeași perioadă a anului precedent!

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...