Sinaia, orașul ”minune” din România, pe bani europeni! Sinaia a devenit locul favorit pentru străini! Toată lumea știe că Sinaia este o stațiune montană pitorească situată în inima munților Bucegi din România, este recunoscută pentru frumusețea sa naturală, arhitectura impresionantă și bogata sa istorie culturală.
Citește și Tot mai mulți români sunt interesați de vouchere de vacanță. Ce planuri au companiile pentru 2024
Sinaia atrage vizitatori pe tot parcursul anului, oferind o varietate de activități, de la schi și drumeții în timpul iernii până la explorarea castelului Peleș.
Românii știu ce peisaje spectaculoase ascunde Sinaia, însă și turiștii au început să descopere frumusețile acestui loc.
În orașul superb, cele mai multe proiecte implementate de administrația locală s-au făcut pe bani europeni.
De la școală de stat cu piscină și încălzire în pardoseală, la un sistem integrat de transport public local, introducerea tuturor cablurilor în subteran, iluminat stradal inteligent, ceea ce a dus la o reducere cu aproape 70% a consumului de energie electrică, până la dezvoltarea întregului domeniu schiabil, însemnând o absorbție de 60 de milioane de euro, fonduri europene.
Astfel, peste 80% din tot ce s-a făcut în Sinaia a avut surse de finanțare externe.
La începutul anului 2024 a fost dată în folosință școala cu piscină, lift și încălzire în pardoseală, unică la nivel de țară.
Investiția s-a ridicat la aproape 4 milioane de euro, bani europeni.
Elementele noi, cum ar fi piscina, încălzirea în pardoseală și accesul neîngrădit al persoanelor cu dizabilități, reprezintă o direcție spre care ar trebui să se îndrepte toate unitățile de învățământ din țară.
„Elementele noi pe care le aduce Școala Gimnazială George Enescu trebuie să devină o normalitate pentru toate unitățile de învățământ din țară”, a spus primarul Vlad Oprea, potrivit Observatorulph.ro.
Mai mult decât atât, Sinaia este remarcată, în prezent, și datorită sistemului său de transport public local, care nu rezumă doar la achiziționarea de autobuze.
Aici a fost implementat și un sistem inteligent de management al traficului, alături de o soluție e-ticketing.
Cu o investiție de 6 milioane de euro, obținută tot din fonduri europene, orașul a achiziționat 11 autobuze Mercedes-Benz ecologice.
Te-ar putea interesa și Cum a reușit un angajat din IKEA să fure 440.000 de lei. Schema în care a implicat și alte persoane
„Suntem singurul oraș din România care a achiziționat autobuze Citaro K Hybrid, model construit special de cei de la Mercedes-Benz pentru orașele turistice, deoarece permite străbaterea străzilor înguste”, a mai spus primarul a subliniat.