Un supply chain manager are un salariu care variază, în medie, între 1.800 şi 2.000 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinești ca să te angajezi pe un astfel de post se numără studiile superioare și peste cinci ani experiență.
De asemenea, printre abilitățile pe care trebuie să le aibă potențialii candidați se-numără o bună comunicare, capacitatea de prioritizare și de coordonare.
„România este o economie în dezvoltare, managementul lanţului de aprovizionare joacă un rol important în asigurarea unei funcţionări eficiente a afacerilor şi în satisfacerea cerinţelor clienţilor. Un supply chain manager este responsabil de coordonarea activităţilor de achiziţii, planificarea producţiei, aprovizionare, logistică internă, magazie şi livrare, customer service. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută persoane cu studii superioare şi peste cinci ani de experienţă în funcţii de coordonare a lanţului de aprovizionare.
Abilităţi puternice de comunicare, coordonare şi prioritizare fac parte din pachetul de soft skilluri pe care ar trebui să le deţină un supply chain manager. Oferta de astfel de joburi este mare în Bucureşti, Oradea, Braşov şi Sibiu, iar oferta salarială medie pentru această poziţie este de 1.800 – 2.200 euro”, afirmă Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs.
Citeste si Se fac bani din ChatGPT? Ce salariu are un trainer de inteligență artificială. Suma este ireală
Iar dacă cerințele sunt mari, și beneficiile sunt numeroase. Pe lângă salariu, un supply chain manager va primi și tichete de masă, masă asigurată de companie, transport inclus, cursuri, mentorat şi formare profesională.
În prezent, 606 de posturi vacante pentru poziţia de supply chain manager sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active.
Managementul lanțului de aprovizionare (SCM) înseamnă gestionarea fluxului de mărfuri, date și finanțe referitoare la un produs sau serviciu, de la achiziționarea de materii prime până la livrarea produsului la destinația finală.
Deși multe persoane confundă lanțul de aprovizionare cu logistica, aceasta din urmă este de fapt doar o componentă a lanțului de aprovizionare. Sistemele SCM actuale de tip digital includ manipularea materialelor și software pentru toate părțile implicate în crearea de produse sau servicii, onorarea comenzilor și urmărirea fluxului de informații – cum ar fi furnizorii, producătorii, comercianții en-gros, furnizorii de transport și logistică și comercianții cu amănuntul.
Citeste si Ce salariu are un angajat de la Kaufland, care are grijă de cărucioarele din fața magazinului
Companiile care își pot gestiona eficient lanțul de aprovizionare pentru a se adapta la mediul de afaceri flexibil și în continuă schimbare, bazat pe tehnologie, au cele mai mari șanse să supraviețuiască și să prospere.