Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară anunță că a eliberat online, prin platforma epay.ancpi.ro, 1.707.028 de documente, în primele nouă luni ale anului. În aceeași perioadă a anului trecut. au fost eliberate online 1.418.849 de extrase de carte funciară pentru informare şi 167.131 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Citește și Ajutor financiar de 1.000 de euro pentru cetățenii din categoriile vulnerabile. Criteriile de eligibilitate sunt stricte

Potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, documentele eliberate online fără semnătură olografă sunt recunoscute de instituţiile administraţiei locale şi centrale, bănci, avocaţi, notari.

Un extras de carte funciară costă online 20 de lei, în timp ce la ghişeele oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Documentul solicitat online poate fi descărcat în doar câteva minute. Agenția mai precizează faptul că dacă extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de aşteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Un extras de cadastru eliberat online costa 15 lei.

Numărul proprietăţilor înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară este de peste 24,5 milioane. Extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăţi vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro, potrivit Capital. 

Citește și România, față în față cu recesiunea în 2025! Semnal de alarmă tras de analiștii financiari