La ora actuală, industria numără peste 46.000 de locuri de muncă directe și indirecte, contribuind cu aproximativ 850 de milioane de euro anual la produsul intern brut (PIB).

Citeşte şi Taxe 2024. Câți bani trebuie să plătească românii care au case și terenuri. Au termen maxim două zile

Producătorii de băuturi spirtoase spun că o majorare semnificativă a accizei ar stimula piața neagră, ducând la creșterea consumului de băuturi contrafăcute, care reprezintă un pericol grav pentru sănătatea publică, scrie capital.

Un studiu recent arată că 34% dintre români au consumat băuturi alcoolice din surse necunoscute, iar unul din cinci respondenți a indicat prețul scăzut drept principalul motiv pentru achiziția de alcool contrafăcut.

Asociaţia Spirits România precizează că nu cere un regim fiscal preferențial, ci doar o abordare echitabilă, care să protejeze atât producătorii locali, cât și consumatorii.

Asociația Spirits România a fost fondată în 2013 şi reprezintă un pilon important în industria băuturilor spirtoase, atât prin sprijinul legislativ oferit producătorilor, cât și prin eforturile sale de educare a consumatorilor în privința consumului responsabil de alcool.

Citeşte şi Noi vești despre călătoriile cu avionul. Taxele suplimentare explodează! Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!