- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Tesla Y, în topul vânzărilor din Europa în septembrie. Dacia Sandero, campionul vânzărilor în primele 9 luni din 2024

22 Oct, 15:23 • Andrei Alina
Tesla Model Y a reintrat în topul preferințelor clienților din Europa în luna septembrie, conform calculelor preliminare citate de Automotive News. În schimb, Dacia Sandero a pierdut teren în preferințele europenilor.
Tesla Y, în topul vânzărilor din Europa în septembrie. Dacia Sandero, campionul vânzărilor în primele 9 luni din 2024
Crossover-ul Tesla Y va fi cea mai bine vândută mașină în Europa după ce timp de trei luni Dacia Sandero a fost preferata europenilor. Potrivit calculelor provizorii, Tesla Y are un avans de aproape 8.000 de unități vândute în fața celui mai apropiat rival, scrie wallstreet.ro.

Conform calculelor Dataforce, deși urcă pe primul loc, vânzările lui Model Y au scăzut cu 3,6% year-on-year în septembrie, ceea ce se traduce într-un volum de aproape 29.000 de exemplare.

Citește și: Bijuterie pe patru roți. O Dacia 1100 din 1969, cu doar 43.000 km, scoasă la vânzare pentru o sumă impresionantă!

Pe locul al doilea se află Volkswagen Tiguan, cu aproape 21.000 de mașini vândute. Podiumul este completat de Renault Clio, care se află pe locul al treilea, cu o diferență de circa 400 de mașini vândute.

Dacia Sandero se află în prezent în afara podiumului, dar totuși aproape cu peste 19.000 de unități vândute. Hatchback-ul autohton rămâne campionul vânzărilor în primele nouă luni ale anului și continuă să se lupte pentru titlul de cea mai populară mașină nouă în Europa. Dacia Sandero s-a vândut în 203.474 de bucăți în primele nouă luni ale anului, în timp ce Tesla Model Y a vândut 155.428 de unități. În septembrie, vânzările Dacia Sandero au înregistrat o scădere.

Citește și: Skoda Enyaq este cea mai bine vândută mașină electrică pe piața de Germania. Succesorul este nimeni altul decât Tesla Model Y. Dacia Sandero are, și ea, vânzări foarte bune

Pentru locul al cincilea se luptă Kia Sportage și Peugeot 208 (16.284 de unități vs. 16.103 de bucăți pentru modelul francez).