- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Un nou ajutor financiar în conturile a milioane de români. Premierul Ciolacu a anunțat când sunt virați banii

18 Jul, 12:25 • Andrei Alina
Premierul Ciolacu anunță că românii vulnerabili, cu venituri mici, și persoanele cu dizabilități primesc o nouă tranșă de 250 de lei pentru alimente.
Un nou ajutor financiar în conturile a milioane de români. Premierul Ciolacu a anunțat când sunt virați banii

Peste 2,5 milioane de români vor beneficia de un ajutor financiar din partea Guvernului. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că va fi acordată o nouă tranşă de 250 de lei pentru persoanele defavorazitate şi pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei lunar, constând în produse alimentare şi în mese calde.

”Continuăm un program important cu un impact social major pentru persoanele aflate în situaţii defavorizate, pensionarii cu venituri mai mici de 2000 de lei lunar şi persoanele cu dizabilităţi. Le acordăm o nouă tranşă de 250 de lei pentru produsele alimentare şi mese calde. Peste 2,5 milioane de persoane vor încasa bani în august, aşa că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene primeşte în plus astăzi aproape 650 de milioane de lei”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Citește și: Data la care ajung deciziile de recalculare pentru beneficiarii de pensie. Simona Bucura Oprescu: „Am făcut totul ca să fie echitate”

Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordine de zi a ședinței de guvern, se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pe anul 2024 cu suma de 646.000 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, reprezentând credite bugetare la cap. 51.01 „Autorități publice şi acțiuni externe”, , titlul 56 „Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare”, în vederea asigurării necesarului de finanțare de la bugetul de stat pentru implementarea măsurii de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate, în perioada 2024 – 2027, prin acordarea tranșei din luna august a sprijinului material sub forma tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr.115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene, cu modificările și completările ulterioare”.

Citește și: Marcel Ciolacu dă asigurări că nu crește TVA-ul: „Este exclus aşa ceva. Nu cred că România îşi permite anul viitor să aibă măriri de taxe şi impozite”

 

Premierul Ciolacu: Suplimentăm sumele pentru sprijinirea producătorilor agricoli

De asemenea, Executivul va suplimenta, în cadrul şedinţei de Guvern, sumele pentru sprijinirea producătorilor agricoli.

”Suplimentăm şi sumele pentru sprijinirea producătorilor agricoli, prin subvenţionarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură şi prin susţinerea investiţiilor în creşterea porcilor şi în sectorul avicol. Alocăm Ministerului Agriculturii 270 de milioane în credit de angajament şi peste 570 de milioane de lei în credit de bugetare”, a mai transmis premierul.