- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Urmările economice ale alegerilor din acest an. Ce se întâmplă cu taxele și impozitele românilor

19 Jun, 18:10 • Alexe Raluca
O preocupare tot mai pregnantă în rândul românilor este ce va urma după alegerile din acest an? Taxele și impozitele reprezintă un subiect de maxim interes pentru aceștia.
Urmările economice ale alegerilor din acest an. Ce se întâmplă cu taxele și impozitele românilor

Românii sunt preocupați de eventualele schimbări fiscale care i-ar putea afecta după alegerile din acest an. Ministrul Economiei, Radu Oprea, a vorbit despre această problemă, intenția fiind să îi liniștească pe români. El susține că nu vor exista majorări de taxe și impozite în perioada următoare.

Citește și: Plaţi de taxe şi impozite prin SelfPay de peste 250 de milioane de lei în primele patru luni ale anului

Urmările economice ale alegerilor din acest an

Radu Oprea a declarat că inflația a scăzut la 5,1% și că viteza de creștere a prețurilor este la un nivel record de scădere. Nici Banca Națională a României (BNR) nu a anticipat această scădere, astfel că, că nu ar exista motive de îngrijorare cu privire la un eventual boom fiscal după alegerile din toamnă.

Ministrul a mai menționat că economia românească este pe un trend ascendent și că, în 2025, România are șansa de a fi una dintre țările  cu cea mai mare creștere economică din Europa. Oprea a adăugat că interesul companiilor internaționale pentru piața românească este și ea în creștere, ceea ce reflectă încrederea în economia națională.

Ministrul Economiei a mai explicat și că majorarea salariului minim pe economie și aderarea la salariul minim european au fost măsuri necesare pentru a proteja cetățenii cu venituri mici de efectele inflației și de creșterea prețurilor. Cu toate acestea, deși taxele nu vor fi majorate anul următor, taxarea progresivă rămâne un subiect de discuție în Guvernul României. Și chiar dacă există unele amintiri neplăcute legate de acest subiect, deducerile pot face acest sistem mai echitabil pentru români.

Radu Oprea a menționat că reforma fiscală este un jalon important în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și că va exista un dialog public pe această temă, însă asta nu înseamnă neapărat scumpiri.

Citește și: Românii care sunt scutiți de taxe și impozite în 2024. Ce trebuie să facă pentru a beneficia de un regim special