- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Vacanţa elevilor aglomerează staţiunile de pe Valea Prahovei. Activități pentru copii în marile orașe și costuri de cazare

25 Oct, 14:11 • Andrei Alina
Staţiunile de pe Valea Prahovei sunt din nou în topul preferinţelor românilor, o dată cu prima vacanţă din acest an şcolar, între 26 octombrie şi 3 noiembrie. Brașovul este cea mai rezervată destinaţie în următoarea săptămână, arată datele Travelminit, platformă hotelieră online.
Vacanţa elevilor aglomerează staţiunile de pe Valea Prahovei. Activități pentru copii în marile orașe și costuri de cazare

Valea Prahovei, luată cu asalt de turiști în această perioadă. Vremea frumoasă cu temperaturi blânde și zile cu soare, perfecte pentru drumeții, picnicuri sau plimbări în natură, i-a determinat pe români să ia cu asalt stațiunile și marile orașe din România. Potrivit datelor furnizate de platforma hotelieră online Travelminit.ro, stațiunile de pe Valea Prahovei sunt din nou în topul preferințelor românilor, Brașovul fiind cea mai rezervată destinație în următoarea săptămână.

Citește și: Elevii au intrat în vacanță oficial. Când vor reveni aceștia la școală și ce libere vor mai avea până în 2025

 

Brașovul, Bucureștiul și Sinaia sunt cele mai rezervate destinații pentru vacanța elevilor. Ce activitați se organizează pentru copii

Conform Travelminit.ro, cele mai căutate destinații de toamnă sunt Brașov, București, Sinaia, Sibiu, Poiana Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Băile Felix, Sovata și Bran, orașe recunoscute pentru atracțiile lor turistice sau pentru peisajele de toamnă.

Părinții care sunt în căutare de activități pentru cei mici trebuie să știe că au o mulțime de activități și de evenimente din care pot alege pe parcursul minivacanței.

Citește și: Noi zile libere oferite de Guvern. O nouă mini-vacanță bate la ușă

De explemplu, în București, la Teatrul Ion Creangă, aceștia pot vedea mai multe spectacole special dedicate copiilor, până pe 31 octombrie.

Între 1 octombrie și 11 noiembrie, Iulius Parc din Cluj-Napoca găzduiește expoziția „Transform Robots Alive”, unde vizitatorii pot interacționa cu 14 roboți gigantici din seria R, și pot participa la activități interactive precum laser tag și paintball, accesibile pe bază de bilet.

Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu din Brașov va lansa patru spectacole noi în premieră în România: „Misiunea Asteroid”, „Expediția: Recifele de coral”, „Găurile Negre Supermasive” și „Scânteia, universul din noi”, toate oferind o experiență unică în urma upgrade-ului tehnologic al planetariului. Programul va include filme variate, disponibile de marți până duminică, cu sesiuni speciale și în zilele de luni în perioada vacanțelor școlare.

Cât costă o noapte de cazare în stațiunile de pe Valea Prahovei în vacanța elevilor din octombrie

O noapte de cazare pentru o familie cu un copil era 388 de lei în 2023. Anul acesta, prețul cazărilor a crescut cu 17%, adica pentru o noapte la hotel, o familie cu un copil trebuie să plătească 453 de lei.

Un trend interesant ține de alegerea unității de cazare: dacă în 2023, turiștii preferau pensiunile, anul acesta, aceștia au preferat mai degrabă hotelurile (36% hoteluri versus 28% pensiuni).

Cele mai scumpe oferte de cazare înregistrate pe Travelminit.ro au fost rezervate în Căpâlniţa (4.385 lei/noapte), Râșnov (2.291 lei/noapte), Predeluț (1.991 lei/noapte), în timp ce ofertele accesibile sunt în Sibiu (70 lei/noapte), Bușteni (109 lei/noapte), Miercurea Ciuc (118 lei/noapte).