- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Vânzările iPhone 16 au adus atât câștiguri, cât și pierderi companiei. Cresc vânzările pentru iPhone 16 Plus, scad pentru modelele Pro și Pro Max

27 Sep, 21:07 • Ene Andrei
Apple are unul dintre cei mai slabi ani din istorie, conform analizelor specialiștilor. Deși compania nu publică datele de vânzare ale produselor, timpii de livrare spun un lucru important despre potențialul vânzărilor noilor telefoane iPhone. Totuși, unele modele de iPhone 16 s-au vândut mai bine decât echivalentul lor la iPhone 15.
Vânzările iPhone 16 au adus atât câștiguri, cât și pierderi companiei. Cresc vânzările pentru iPhone 16 Plus, scad pentru modelele Pro și Pro Max

Acum că s-au încheiat precomenzile pentru iPhone 16, analiștii au vrut să observe ce modele se livrează bine și care este timpul mediu de livrare. Aceștia au realizat că, spre deosebire de anii anteriori, noile telefoane nu se descurcă așa de bine.

Ce spun analiștii despre vânzările iPhone 16

Analistul Ming-Chi-Kuo de la TF International Securities, renumit pentru analizele pe care le face activității Apple, a cercetat datele de vânzări ale modelelor iPhone 16 și a observat că iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max s-au vândut mai puțin decât modelele de anul trecut.

Citește și : În ce zile din săptămână sunt avioanele mai goale și biletele mai ieftine. Care e secretul?

Pe de altă parte, modelele iPhone 16 și iPhone 16 Plus au vândut mai mult decât dispozitivele iPhone 15.

Ming-Chi-Kuo a observat datele de livrare de pe site-ul Apple pentru a estima cât de bine s-a vândut fiecare model de iPhone 16 în primele zile pe piață, iar rezultatele au fost surprinzătoare. Pe baza datelor, acesta a arătat următoarele :

  • iPhone 16 Pro Max a scăzut cu 16% față de anul trecut
  • iPhone 16 Pro a scăzut cu 27% față de anul trecut
  • iPhone 16 Plus a crescut cu 48% față de anul trecut
  • iPhone 16 este în creștere cu 10% față de anul trecut

Dacă datele sunt corecte, iPhone 16 Plus este marele câștigător al telefoanelor ieșite în 2024. O creștere de 48% de la an la an arată că oamenii își doresc un telefon mai mare, însă nu sunt interesați, neapărat, de caracteristicile suplimentare pe care le oferă un Pro Max.

Citește și : Reforma fiscală prin care mai mulți români iau mai mulți bani la salariu. De ce unii sunt îngrijorați?

În legătură cu Pro Max, acesta a scăzut cu 16% față de weekendul de deschidere al iPhone din 2023, iar iPhone-ul Pro a scăzut, de asemenea, cu 27%, fiind cea mai mare pierdere.

Kuo concluzionează că toate modelele de iPhone 16 s-au vândut mai rău decât iPhone 15. Un număr de 37 de milioane de unități au fost vândute în primul weekend, în scădere cu 12,7% față de gama iPhone 15. El mai menționează că Apple avea mai multe modele iPhone 16 Pro Max pregătite pentru vânzare, decât a avut modele iPhone 15 Pro Max.