Veste bună! Achitarea creditelor nu va mai fi un motiv de supărare pentru români, sau cel puțin, așa se prezintă situația în momentul de față. Datele publicate de BNR arată că indicele ROBOR a scăzut, iar acesta este un motiv de bucurie pentru persoanele care au credite, conform Agerpres.ro.
În ultima perioadă, creditele și dobânzile românilor au suferit modificări majore. Aceștia au resimțit plățile efectuate către bănci mai mult decât oricând și mulți dintre ei gestionau cu greu situația. Banii nu le ajungeau nici pentru strictul necesar, însă împrumuturile făcute la bănci nu puteau fi scăpate din vedere. Acest lucru ne arată că inflația nu se resimte doar în momentul cumpărăturilor, ci și în momentul în care vine notificarea de plată a creditului.
Contextul inflației și-a pus amprenta din mai multe puncte de vedere. Scumpirile majore au adus multe persoane în fața situației în care se vedeau nevoite să fure din magazine, pentru a avea ce să mănânce în ziua respectivă.
Pentru oamenii care nu aveau o situație financiară prea bună nici înainte și multe credite, indicele ROBOR a reprezentat o mare bătaie de cap la începutul anului. Veștile bune nu au încetat să apară, totuși! Este oficial că indicele ROBOR a scăzut.
Citește și: NU vă întoarceți la ROBOR! BNR oferă soluții pentru ratele românilor! Ce aveți de făcut
La începutul anului 2022, indicele ROBOR era 3,02% pe an. Acest scenariu nu se repetă și la intrarea în 2023, acum când acesta a crescut până la 7,65%. Specialiștii în domeniul finanțelor au declarat că această creștere este un răspuns forțat în fața contextului ridicat al inflației.
Românii nu au fost mulțumiți să audă această informație. Aceștia se confruntă cu situația în care resursele financiare nu le ajung nici măcar pentru strictul necesar, de la o lună la alta. Odată cu ridicarea indicelui, aceștia și-au pus un semn de întrebare și și-au exprimat teama față de ceea ce urmează.
Acum, persoanele care au credit se pot bucura de o veste bună! Indicele ROBOR a scăzut la 7,15% pe an. Acesta a scăzut la minim, făcând o comparație a ultimelor 6 luni de zile.
Te-ar putea interesa și: Românii cu credite la bancă își pierd speranța! ROBOR crește din nou