„Falimentul societatii Trident a fost solicitat in contextul in care societatea debitoare a refuzat sa achite penalitatile de intarziere de aproximativ 200.000 euro”, au spus pentru DailyBusiness.ro avocatii de la Urban si Asociatii, care reprezinta Frigotehnica, unul dintre cei 10 creditori care au solicitat falimentul firmei sibiene.
Ei au adaugat ca, „la momentul depunerii cererii noastre pe rolul Tribunalului Sibiu, erau mai multe dosare de insolventa impotriva Trident Trans Tex”.
Cereri incrucisate de faliment
Pe de alta parte, societatea din Sibiu a actionat la randul sau Frigotehnica in judecata, cerandu-i de asemenea falimentul, insa instanta a respins solicitarea, conform informatiilor de pe Tribunalul din Bucuresti.
„Societatea Trident a depus cererea de faliment impotriva societatii noastre incercand sa ne discrediteze imaginea, scopul principal fiind acela de razbunare”, au comentat reprezentantii Frigotehnica.
Ei au mentionat ca datoria pretinsa de Trident reprezinta „o suma fictiva, care nu are nici-un fel de acoperire legala”.
„Afirmatiile noastre sunt intarite si de decizia instantei care a respins actiunea debitoarei”, au continuat reprezentantii Frigotehnica.
Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii Trident Trans Tex nu au oferit informatii pe acest subiect.
Trident Trans Tex a incheiat anul 2007 cu afaceri de 166 mil. lei (50 mil. euro) si un profit net de 1,35 mil. lei (404.000 euro).
Reteaua de retail Trident cuprinde formate precum hipermarket (Medias, Deva, Sfantu Gheorghe), supermarket (Alba Iulia, Sibiu si Piatra Neamt) si centru comercial (Trident Shopping Center Sibiu).
De asemenea, grupul Trident mai are o divizie de transport intern si international de marfa, care functioneaza ca departament logistic al companiei, o societate imobiliara care a livrat in cursul anului 2008 un ansamblu rezidential format din 32 de vile, si un depozit de legume si fructe.