1. Stabilirea unor tinte.
Jeff Harris, simplu muncitor in urma cu 20 de ani, a ajuns milionar dupa ce si-a deschis propria firma de consultanta in investitii. El a pasit pe drumul prosperitatii dupa o discutie cu un broker la o petrecere de revelion. Astfel, a inceput sa citeasca manuale despre investitii si sa plaseze lunar bani intr-un fond mutual. Si-a deschis propria firma dupa ce a predat cursuri despre investitii si fostii elevi i-au devenit clienti.
Jeff Harris apreciaza ca cel mai mare obstacol catre imbogatire este teama de a gandi la nivel mare. „Daca iti propui castiguri mici, atunci nu vei putea obtine decat profituri mici”, a spus milionarul american.
2. Autoeducarea. Steve Maxwell s-a angajat la o companie din domeniul tehnologiei, dupa ce si-a obtinut diploma de inginer. El nu-si putea echilibra insa bugetul lunar de venituri si cheltuieli si chiar a mers la banca pentru a-i fi descifrate informatiile din extrasul de cont. Il deranja faptul ca nu putea intelege astfel de informatii si s-a decis sa citeasca tot felul de carti si reviste despre managementul banilor, dupa care a inceput alaturi de sotia lui sa aplice sfaturile invatate.
Astfel, au inceput sa scada cheltuielile, sa negocieze pentru fiecare bun cumparat pe termen lung si sa aloce 20% din veniturile anuale pentru investitii. In 2003, el a renuntat la slujba sa pentru a deschide cu un partener o firma specializata in cursuri de management financiar personal.
De asemenea, a participat la mai multe seminarii de real estate, de pe urma carora a ajuns sa detina proprietati de 30 mil. dolari. Steve Maxwell considera ca cel mai mare obstacol in calea imbogatirii este neintelegerea mecanismelor financiare. Nu e nevoie decat de putina autoeducare pentru a ajunge milionar, a conchis Maxwell.
Pentru mai multe detalii, cititi aici.