Printre investitorii interesati de Antibiotice, se afla firme din Marea Britanie, Germania, Elvetia, Germania, Statele Unite, dar si India si Insulele Cayman.
„Numarul mare de scrisori de intentie, mesajele pe care le primim zilnic de la ambasadorii nostri, toate acestea ne arata ca investitorii sunt interesati de Antibiotice. AVAS este hotarata sa desfasoare privatizarea in mod transparent si cu respectarea celor mai bune practici la nivel international si sunt convins ca rezultatul va fi foarte bun”, a declarat presedintele Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului, Teodor Atanasiu.
Privatizarea producatorului iesean de antibiotice a intrat in linie dreapta odata cu publicarea anuntului de privatizare, in data de 24 decembrie 2007. AVAS a pus in vanzare pachetul de 53,0173% din actiuni detinut de stat la Antibiotice, la un pret de pornire al licitatiei cu strigare de 2 lei/actiune – aproximativ 130 milioane de euro. Pretul este stabilit in urma unei evaluari complexe, realizata de un consultant international, firma AT Kearney GmbH.
Pentru participarea la licitatie, potentialii cumparatori trebuie sa depuna la sediul AVAS documentele de participare stabilite prin dosarul de prezentare, cel mai tarziu cu o zi lucratoare inainte de data fixata pentru inceperea licitatiei, 18 martie 2008.
Antibiotice Iasi este una dintre cele mai importante societati din industria farmaceutica romaneasca si ultima companie din domeniu detinuta de catre statul roman. Societatea a realizat in 2006 un profit de 24 mil.lei, iar la 30 septembrie 2007, profitul estimat era de 28 mil.lei.