- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

8 companii s-au oferit sa lichideze uzina Tractorul Brasov

25 Apr, 14:39 • Redactia DailyBusiness
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit 8 oferte pentru selectarea lichidatorului societatii Tractorul Brasov. Toti potentiali investitori sunt companii din Romania, iar trei sunt din Bucuresti.
8 companii s-au oferit sa lichideze uzina Tractorul Brasov

Cele opt societati sunt Siomax SPRL Tg. Jiu, Casa de Insolventa Transilvania SPRL Cluj-Napoca, Musat&Asociatii – Casa de Insolventa SPRL Bucuresti, Consultor Active SPRL Bucuresti, Maestro SPRL Constanta, Casa de Insolventa Moldova SPRL Iasi, BNP Consult SPRL Craiova si RVA Insolvency Specialists SPRL Bucuresti.

Dupa analiza documentelor de precalificare, care va avea loc maine, urmeaza sa fie deschise, in cazul ofertantilor care indeplinesc criteriile de precalificare la licitatie, plicurile continand ofertele finale.

Remunerarea lichidatorului se face prin aplicarea unei cote de comision asupra valorii totale incasate din vanzarea bunurilor, din recuperarea creantelor societatii comerciale, precum si din vanzarea stocurilor, nominalizate in evidenta contabila a societatii la data preluarii patrimoniului acesteia de catre lichidator.

Valoarea preliminata a activelor imobilizate ale societatii Tractorul UTB Brasov, la data de 31 decembrie 2006, este de 156 mil. lei (44 mil. euro), iar valoarea preliminata a datoriilor totale este de 793 mil. lei (225 mil. euro).

Societatea a fost inclusa pe o lista de 28 de companii propuse de autoritati pentru lichidare, dar care au primit un ragaz pana la jumatatea anului pentru a-si eficientiza activitatea. Pe aceeasi lista se mai afla cinci firme din Fagaras, Rulmentul Brasov, Niculina Iasi, Santierul Naval Mangalia, Menarom Galati, Plafar si Romaero.

Uzina Tractorul Brasov este o companie specializata in productia de tractoare.

Infiintata in 1925 ca fabrica de avioane (IAR Brasov), dupa venirea autoritatilor ruse la Brasov, in 1946, productia a fost orientata spre fabricarea de tractoare. Primul model scos pe piata a fost IAR 22.