Aceasta este a doua fuziune de pe piata pensiilor private obligatorii, dupa ce arbitrul pensiilor private a aprobat, la inceputul lunii iunie, obsorbtia fondului Bancpost de catre Eureko (fosta Interamerican).
Astfel, pe piata vor ramane 12 fonduri de pensii private obligatorii.
CSSPP a amintit ca procesul de autorizare a fuziunii dintre doua fonduri din Pilonul II cuprinde doua etape, prealabila (acordata de CSSPP la inceputul lui martie – n.r.) si definitiva, autorizarea definitiva fiind decisa numai dupa o consultare a participantilor cu privire la noile conditii ale fondului absorbant.
In termen de 90 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea, participantii care nu au fost de acord cu noile conditii ale fondului absorbant au putut beneficia de optiunea transferului fara penalitati la un alt fond de pensii administrat privat.
Dupa autorizarea definitiva a fuziunii, toti participantii fondului absorbit care nu au optat pentru transferul la alte fonduri de pensii administrate privat, vor fi transferati la fondul absorbant.
In etapa ulterioara autorizarii definitive a fuziunii Fondului de Pensii Administrat Privat Omniforte cu BCR Fond de Pensii Administrat Privat, CSSPP va emite decizii referitoare retragerea autorizatiei fondului Omniforte, retragerea autorizatiei administratorului SC Omniasig – Societate de administrare a unui fond de pensii administrat privat SA, retragerea autorizatiei prospectului schemei de pensii private a fondului Omniforte si radierea acestora din Registrul fondurilor de pensii private si al administratorilor.
La sfarsitul lunii mai, fondul BCR avea active nete in valoare de 44,76 milioane lei (10,74 mil. euro) si 143.950 participanti. In acelasi timp, Omniforte administra active de 16,33 milioane lei (3,9 mil. euro) si 62.760 adetenti.