In 2006, Romgaz a consemnat o cifra de afaceri de 866 milioane euro si un profit brut de 170 milioane euro.
Oficialul Romgaz estimeaza pentru acest an cresteri la nivelul rezultatelor financiare, in functie de gradul de aliniere la pretul international al gazelor. De asemenea, rezultatele companiei pot fi influentate de pretul de achizitie a gazelor din import, de nivelul capacitatii de inmagazinare, de politica de preturi a autoritatilor si de cererea de consum a gazelor naturale.
Totodata, Alexa a mentionat ca Romgaz nu a operat, deocamdata, schimbari la nivelul tarifelor aplicate clientilor distribuitori de gaze, care au anuntat posibile scumpiri de la 1 februarie.
Pentru 2008, Romgaz si-a programat investitii de un miliard de lei (265 milioane de euro), bani ce vor fi cheltuiti in special pentru achizitionarea a 41 de sonde de prospectiune si in retehnologizare, potrivit directorului general al companiei, citat de NewsIn.
Alexa a precizat ca cele 41 de sonde de prospectiune sunt necesare pentru descoperirea de rezerve noi de gaze naturale si ca banii investiti in acest proiect includ si punerea in functiune a sondelor.
In plus, programul de investitii pentru 2008 mai cuprinde si realizarea unor depozite de inmagazinare subterana.
In primele 9 luni din 2007, cifra de afaceri a companiei din Medias a fost de 691 milioane de euro, in timp ce profitul net s-a cifrat la 75,4 milioane de euro.
Romgaz este cel mai mare producatori de gaze din Romania, asigurand 52% din productia interna in 2006, in timp ce Petrom a realizat 46% din productie.
De asemenea, Romgaz este lider pe piata libera a furnizorilor de gaze catre mari consumatori, cu o cota de 23,11%, urmat de Petrom Gas, cu 13,12%, potrivit datelor pe luna octombrie 2007 ale autoritatii romane de reglementare in domeniu.
Conform acelorasi date, Romgaz detinea in octombrie cea mai mare cota, de 41,09%, si pe piata en-gros (catre intermediari – n.r.). Pe aceasta piata, unde pretul gazelor este mai redus decat pe piata libera, Petrom Gas avea o cota de doar 0,28%.