„La primele brute subscrise stam foarte bine pe RCA, unde avem o crestere de peste 70% in primele 6 luni, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, care se datoreaza faptului ca ne-am focusat pe anumite segmente de clienti”, a declarat miercuri Adrian Marin, directorul de asigurari generale al Generali, citat de Mediafax.
El a aratat ca pe segmentul Casco, lipsa cresterii a fost compensata de avansul pe segmentul RCA, insa a mentionat ca efortul de vanzare este mai mare, intrucat trebuie comercializate circa 5 polite RCA pentru a compensa o polita Casco.
„In conditiile de criza, era de asteptat ca asigurarile Casco sa cada, intrucat sunt obligatorii doar pentru leasing si credit. Noi ne-am reorientat, pentru ca ne-am dat seama ca 2009 va fi anul RCA. Piata de RCA creste odata cu numarul de vehicule inmatriculate”, a afirmat Radu Ionescu, seful biroului de asigurari auto in cadrul Generali Asigurari.
Compania a incheiat in primele 5 luni ale anului circa 107.000 de polite RCA, comparativ cu 88.000 de polite RCA incheiate anul trecut.
„Primele brute subscrise pe RCA nu au crescut in aceeasi masura cu numarul de polite incheiate, intrucat prima medie pe acest segment a scazut cu aproape 19%”, a spus Ionescu.
Vanzarile de polite Casco au fost afectate de scaderea pietei de leasing si a celei de creditare bancara, compania compensand prin vanzarea de retail a politelor si incercand sa pastreze clientii care nu au daune deloc sau au doar o dauna.
Marin a aratat ca pe segmentul Casco dauna medie a crescut in ultimul an cu 10%, intrucat Generali a aplicat fransiza minima de 100 de euro, avand astfel mai multe daune mici.
In ceea ce priveste segmentul RCA, dauna medie din primele 6 luni a reprezentat circa 70% din nivelul celei de anul trecut, intrucat compania si-a schimbat abordarea, orientandu-se catre zone cu frecventa mai mica a daunei.
„Consider ca dauna medie va creste substantial pe RCA, datorita in special cazurilor de accidente cu vatamari corporale”, a afirmat Marin.
El a precizat ca Generali are destule astfel de cazuri, in general provenite din strainatate, unde un dosar se poate inchide cu daune de 20.000-30.000 euro.
Generali Romania este unul dintre primii 10 asiguratori dupa rezultatele din 2008, cand a raportat venituri din prime subscrise de 417,5 milioane lei (circa 113,5 mil. euro), in crestere cu 9,3% fata de 2007.