- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Afacerile ING Asigurari au crescut usor la 9 luni, insa profitul s-a redus

03 Nov, 18:25 • Redactia DailyBusiness
Volumul de prime brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele noua luni din 2011 s-a ridicat la 407,5 milioane de lei, inregistrand o usoara crestere fata de cel inregistrat in perioada similara a anului trecut, de 404,4 milioane de lei), pe fondul diminuarii numarului de contracte cu prima unica.
Afacerile ING Asigurari au crescut usor la 9 luni, insa profitul s-a redus

Totusi, compania a obtinut un profit brut de 25,5 milioane de lei, comparativ cu 46 milioane de lei in aceeasi perioada a anului precedent.

„Rezultatul obtinut este superior celui bugetat si reflecta investitiile importante realizate de ING”, a subliniat Cornelia Aurelia Coman [b](foto)[/b], director general al ING Asigurari de Viata.

Valoarea activelor financiare in administrare s-a situat la nivelul de 2,1 miliarde de lei la sfarsitul lunii septembrie 2011, in crestere cu 7% fata de luna similara din 2010.

In privinta categoriilor de produse aflate in topul preferintelor clientilor, se remarca mentinerea interesului pentru produsele care ofera protectie si economisire pe termen lung. Astfel, in totalul politelor subscrise de ING in primele noua luni din 2011, asigurarile de tip traditional detin o pondere de 65%, in crestere cu 5 procente fata de perioada similara din 2010, potrivit companiei.

„La ING, proportia celor care ne-au redevenit clienti, incheind un contract nou, dupa ce in trecut au fost nevoiti sa renunte la asigurare, a crescut in ianuarie-septembrie 2011 cu aproape 40% fata de intervalul similar din 2010. In plus, numarul total de contracte reziliate si rascumparate a scazut cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut”, au spus oficialii ING.

In acelasi timp, valoarea beneficiilor platite de ING in ianuarie-septembrie 2011 pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 47 milioane de lei, cu peste 21% mai mare fata de intervalul similar din anul precedent.

Cornelia Coman a precizat ca la finele lui septembrie, nivelul activelor pe care le administra ING pentru clientii din asigurari si pensii a ajuns la 1 miliard de euro.

Pe [b]piata de pensii facultative[/b] (Pilon III), la finalul lunii septembrie 2011, cele doua fonduri facultative din administrarea ING – ING Activ si ING Optim – insumau 98.945 de participanti, in crestere cu peste 20% fata de aceeasi perioada din 2010.

Valoarea activelor nete aferente fondurilor facultative din administrarea ING era de 183,7 milioane de lei la sfarsitul trimestrului trei, in crestere cu 38% fata de T3 2010.

Astfel, la finalul lunii septembrie, ING Asigurari de Viata detinea pe piata Pilonului III o cota cumulata, in functie de active, de 45,8%.

La nivelul lunii septembrie 2011, rata de rentabilitate anualizata pentru ultimele 24 de luni a fost de 5,99% pentru ING Activ, fond din categoria celor cu grad de risc ridicat ce presupun o volatilitate mai crescuta in contextul unei expuneri mai mari pe piata de capital, si de 7,48% pentru ING Optim, fond din categoria celor cu grad de risc mediu.

In ceea ce priveste sumele alocate de participanti in fondurile de pensii facultative oferite de ING, contributia medie la fondul ING Activ in primele noua luni a fost de 75,7 de lei (in crestere cu peste 8% fata de aceeasi perioada din 2010), iar la ING Optim de 81 lei (plus 12% fata de intervalul ianuarie-septembrie 2010).

„In primele noua luni, 60 % din contractele de pensii facultative incheiate la ING sunt reprezentate de contractele individuale, in conditiile in care realitatile economice din ultimii ani au pus presiuni importante asupra companiilor. Totusi, pe masura ce economia isi va relua trendul de crestere, ma astept la cresteri mai accelerate si in zona corporate”, a precizat Cornelia Coman.

Pe [b]segmentul de pensii obligatorii[/b] (Pilon II), la sfarsitul primelor noua luni din 2011, Fondul de Pensii Administrat Privat ING detinea active nete de 2,2 miliarde de lei,in crestere cu 47% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul aceleiasi perioade din 2010.

In acelasi timp, ING avea 1.681.970 clienti in Pilonul II, dintre care peste 96% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem.

Contributia medie pe participant la fondul de pensii administrat privat ING a fost de 56 lei in septembrie 2011, in crestere cu 28% fata de aceeasi luna din 2010. Contributia medie pe participant la nivelul pietei in septembrie a fost de 32,3 lei.

Rata de rentabilitate anualizata a fondului de pensii obligatorii al ING pentru ultimele 24 de luni a fost de 9,41%.

„In ceea ce priveste performantele fondurilor de pensii private, este previzibil ca acestea se vor mentine real-pozitive pe termen mediu si lung, iar volatilitatea fondurilor de pensii va fi mult mai redusa decat cea a pietelor financiare, expunerea pe active mai riscante fiind pastrata in limite prudente”, a spus Marius Popescu, directorul general al ING Pensii.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Codurile CAEN se schimbă de la 1 ianuarie 2025. Ce obligație vor avea firmele ale căror obiecte de activitate nu mai corespund noilor coduri
Codurile CAEN se schimbă de la 1 ianuarie 2025. Ce obligație vor avea firmele ale căror obiecte de ...
Trei monede rare îți pot aduce o mică avere! Colecționarii sunt disperați să le aibă
Trei monede rare îți pot aduce o mică avere! Colecționarii sunt disperați să le aibă
Pensii noiembrie 2024. Veste bună pentru pensionari înainte de Black Friday 2024
Pensii noiembrie 2024. Veste bună pentru pensionari înainte de Black Friday 2024
Cartel Alfa, analiză dură: cu salariul minim trăiești o săptămână. Veniturile românilor ar trebui să fie peste 4.000 de lei, pentru un trai decent
Cartel Alfa, analiză dură: cu salariul minim trăiești o săptămână. Veniturile românilor ar trebui ...
Meteo 2-7 noiembrie 2024. ANM anunță schimbări radicale de vreme în prima săptămână din lună
Meteo 2-7 noiembrie 2024. ANM anunță schimbări radicale de vreme în prima săptămână din lună
SkyShowtime oferă 50% reducere pe viață clienților din România. Oferta serviciului de streaming este valabilă până pe 9 decembrie
SkyShowtime oferă 50% reducere pe viață clienților din România. Oferta serviciului de streaming ...
Primul parc eolian din România care alimentează direct o fabrică de ciment devine operațional în Medgidia
Primul parc eolian din România care alimentează direct o fabrică de ciment devine operațional în ...
Firmă românească, vândută unui gigant suedez
Firmă românească, vândută unui gigant suedez
Cartofi toxici în piețe și magazine. La ce trebuie să fie atenți românii, dacă vor să nu fie otrăviți
Cartofi toxici în piețe și magazine. La ce trebuie să fie atenți românii, dacă vor să nu fie ...
Decizie istorică privind Autostrada Unirii (A8). CNIR anunță lucrările pentru cel mai dificil lot
Decizie istorică privind Autostrada Unirii (A8). CNIR anunță lucrările pentru cel mai dificil lot
ANAF introduce un document obligatoriu, denumit „Somație”. Cei care refuză să se prezinte la sediu riscă până la 6 ani de închisoare
ANAF introduce un document obligatoriu, denumit „Somație”. Cei care refuză să se prezinte la sediu ...
Dulciuri renumite, retrase de la Lidl. Zeci de produse conțineau substanțe periculoase
Dulciuri renumite, retrase de la Lidl. Zeci de produse conțineau substanțe periculoase
Klaus Iohannis a adoptat legea privind românii repatriați din străinătate. Este oficial
Klaus Iohannis a adoptat legea privind românii repatriați din străinătate. Este oficial
Ofertă bilete TAROM. Zboruri ieftine către cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa
Ofertă bilete TAROM. Zboruri ieftine către cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa
Alina Ceușan câștigă o avere din afacerea cu haine. Cât costă cea mai scumpă rochie de la Retro Future, brand înființat în 2016
Alina Ceușan câștigă o avere din afacerea cu haine. Cât costă cea mai scumpă rochie de la Retro ...
Lidl oferă salarii de 6.480 de lei românilor care vor să se angajeze pe un anumit post. Cei interesați trebuie să aibă minimum opt clase
Lidl oferă salarii de 6.480 de lei românilor care vor să se angajeze pe un anumit post. Cei interesați ...
Ajutor de încălzire 2024. Când primesc românii banii și ce documente trebuie depuse în noiembrie
Ajutor de încălzire 2024. Când primesc românii banii și ce documente trebuie depuse în noiembrie
Postul Crăciunului 2024. Când începe perioada dedicată postului Nașterii Domnului. Rugăciunea pe care să o spui zilnic
Postul Crăciunului 2024. Când începe perioada dedicată postului Nașterii Domnului. Rugăciunea pe ...