- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

AG2R: Vom intra pe piata pensiilor facultative atunci cand piata va fi pregatita

24 Jul, 14:46 • Redactia DailyBusiness
AG2R si-a propus sa intre si pe piata pensilor facultative, Gilles Sohm, directorul general al companiei fiind insa de parere ca pensiile obligatorii si cele facultative "nu trebuie amestecate".
AG2R: Vom intra pe piata pensiilor facultative atunci cand piata va fi pregatita

„Vom incepe cu pensiile obligatorii, pentru ca acestea reprezinta baza pensiilor viitoare. Cred ca mai intai va trebui sa asiguram o lansare eficienta si o functionare corecta a celui de-al doilea pilon si apoi sa intram pe segmentul pensiilor facultative „, a mai spus, pentru DailyBusiness, Gilles Sohm.

„In plus, experienta din Franta ne-a aratat ca persoanele cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani au alte prioritati in privinta investitiilor, care nu sunt neparat pensiile facultative, prin urmare este de asteptat ca numarul contributorilor pe acest segment sa nu fie foarte mare in primii ani”, a mai spus Sohm.

In ceea ce priveste plasamentele fondurilor de pensii, Sohm a precizat ca AG2R si-a structurat in Franta investiile in functie de varsta participantului la sistem. „Daca este vorba de o persoana tanara, investim o parte a capitalului in plasamente sigure (de regula titluri de stat) si o parte in investitii mai riscante (actiuni, pe piata de capital)”, a precizat Sohm.

Pe masura ce salariatul inainteaza in varsta, structura plasamentelor este revizuita. „Reducem investitiile riscante, pentru a preveni pierderile ce ar putea fi generate de producerea unui crah bursier (pe care un contributor tanar ar avea timp sa le recupereze), asa incat, atunci cand salariatul ajunge la varsta de pensionare, sa fim siguri ca a obtinut pensia maxima pe care ar fi putut-o avea. In Romania, randamentele fondurilor de pensii vor depinde de evolutia pietei financiare romanesti”, a adaugat Gilles Sohm.

AG2R este lider pe piata pensiilor obligatorii in Franta, compania propunandu-si sa atinga aceeasi performanta in Romania. „Legea cere ca dupa trei ani, fiecare administrator de pensii obligatorii sa aiba cel putin 50.000 de participanti. O companie de pensii, pentru a fi viabila, trebuie sa aiba cel putin 100.000 de participanti. Ne vom lupta pentru pozitia de lider pe piata pensiilor private obligatorii”, a mai spus Sohm.

Urmărește Daily Business pe Google News