Asiguratorul a fost de acord sa acorde participatii guvernului la primele doua divizii internationale de asigurari de viata, in schimbul stergerii unor datorii de aproximativ 37 miliarde dolari (29 mld. euro), potrivit declaratiilor a 3 surse, ramase sub anonimat.
AIG ar putea releva pierderi record pe al patrulea trimestru, de aproximativ 60 miliarde dolari (48 mld. euro), mentioneaza NewsIn, citand Bloomberg.
Grupul AIG, salvat prima data in septembrie 2008, printr-un pachet de salvare ce a ajuns la 150 miliarde dolari (119 mld. euro), a fost nevoit sa ceara din nou ajutor, dupa ce nu a vandut sufiente unitati pentru rambursarea creditelor.
In urma acestor actiuni, grupul a fost catalogat de departamentul american al trezoreriei drept „o institutie care nu reuseste sa se redreseze”.
„Guvernul a acceptat toate partile negative, cu o mica sansa de a castiga ceva. Acesta incearca sa protejeze sistemul financiar global de o prabusire totala”, a declarat un analist.
AIG a anuntat ca este pe cale de a semna un acord cu guvernul SUA, care ar imblanzi conditiile de salvare a companiei, ar furniza din nou capital si ar ajuta compania sa isi plateasca datoriile.
Miscarea survine dupa ce guvernul SUA a fost de acord sa isi majoreze participatia la Citigroup pana la 36%, in incercarea de a sprijini un alt gigant financiar in care contribuabilii investisera deja miliarde de dolari.