Restul actiunilor pana la 100% din capitalul social au fost trecute in proprietate privata, la inceputul anilor ’90, prin Programul de Privatizare in Masa.
Valoarea totala a contractului de privatizare se ridica la 120 milioane de euro. Aceasta suma, la plata careia s-a angajat Al Arrab, este compusa din 64 mil. euro datorii, 30 mil. euro investitii in capital de lucru, 20 mil. euro investitii in dezvoltare si retehnologizare, 3 milioane de euro in investitii de mediu. Compania va plati initial doar 2,3 milioane de euro, pe care trebuie sa ii vireze in urmatoarele 10 zile, iar in urmatoarele trei luni trebuie sa investeasca cei 30 mil. euro in capitalul de lucru.
Vanzarea Electroputere, un contract controversat
Vanzarea societatii Electroputere Craiova este una controversata, au declarat anterior, pentru DailyBusiness, analistii economici. Astfel, suma de 120 milioane de euro, reprezinta numai valoarea terenului aflat in patrimoniul societatii.
Pretul terenului insa s-ar putea dubla, ca urmare a tranzactiei, au declarat agentii imobiliari din Craiova, mai cu seama ca Al Arrab nu a exclus varianta ca pe terenurile societatii, libere in proportie de 60%, sa construiasca ansambluri rezidentiale.
Contractul este cu atat mai controversat, cu cat AVAS nu a impus investitorului arab sa pastreze obiectul de activitate, numarul de salariati si nici sa plateasca intr-un anumit termen datoriile Electroputere.
Firma Al Arrab Contracting Company Limited este specializata in domeniul lucrarilor de infrastructura, precum si al constructiilor de cladiri rezidentiale, birouri, institutii de invatamant si spitale. Compania a realizat proiecte in Iraq, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain, Etiopia si Arabia Saudita.