IIn perioada 17 septembrie – 15 noiembrie, peste 2,2 milioane de romani si-au ales un fond de pensii obligatorii, informeaza NewsIn.
„Multe dubluri au intrat deja la loterie dupa 15 noiembrie si exista un val de plangeri din partea unor persoane care sustin ca nu au semnat cu niciun fond de pensii private obligatorii si au primit acasa o informare conform careia au semnat pentru pilonul II”, a declarat Crinu Andanut, directorul general al Allianz-Tiriac Pensii Private.
Procesul de aderare la pensiile private obligatorii va mai dura 2-3 ani, din cauza agentilor de marketing care vor incerca sa-si faca o sursa de venit anuala din transferul participantilor. Andanut considera ca aceste foloase ar trebui limitate prin lege si nu procedura de transfer in sine.
In ce priveste pensiile facultative administrate de Allianz-Tiriac Pensii Private, Crinu Adnanut estimeaza ca va administra active de peste 10 milioane euro la sfarsitul lui 2008 si va ajunge la peste 50.000 de clienti, din care cel putin 50% in zona companiilor.
„Pentru 2008 ne aflam deja in negocieri cu companii care au inclus in bugetul pentru anul viitor o majorare a salariilor angajatilor, care consta in pensii facultative”, a spus Andanut.
El a adaugat ca, in Romania, segmentul privind resursele umane din cadrul companiilor nu are inca o abordare profesionista in ce priveste fidelizarea clientilor sau pensiile facultative, in contextul in care forta de munca din Romania este in scadere.
Seful Allianz-Tiriac Pensii Private considera ca piata pensiilor facultative va inregistra cresteri puternice comparativ cu acest an in special datorita dezvoltarii segmentului companiilor (corporate), in conditiile in care tot mai multe firme isi includ in buget sumele aferente contributiei la pensia angajatilor pentru 2008.