- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Americanii de la Smithfield au investit inca 3,5 mil. $ in modernizarea Comtim

11 May, 12:35 • Redactia DailyBusiness
Smithfield Prod a finalizat lucrarile de retehnologizare a zonei de refrigerare rapida a carcaselor de porc rezultate din procesul de abatorizare, in urma unei investitii de 3,5 mil. dolari, a anuntat marti compania.
Americanii de la Smithfield au investit inca 3,5 mil. $ in modernizarea Comtim

Investitia actuala se alatura celor peste 67 milioane dolari, sume pe care compania Smithfield Prod le-a alocat in ultimii 5 ani exclusiv pentru modernizarea capacitatilor de productie ale fostului Comtim.

Noua zona de refrigerare acopera o suprafata de 755 mp. Timp de aproape 4 luni, 7 companii contractoare au fost angrenate in acest proiect.

Refrigerarea rapida este o metoda de refrigerare a alimentelor, a carnii de porc in cazul de fata, la o temperatura scazuta, sigura din punct de vedere al stoparii inmultirii bacteriilor.

Prin aceasta investitie, prin tranzitarea carcaselor in tunele cu temperaturi cuprinse intre -18 si ? 24 grade celsius, pentru un interval de 90 minute, carnea de porc ajunge la parametrii optimi pentru a putea fi pastrata in siguranta si a fi consumata ulterior.

„Retehnologizarea zonei de refrigerare, pe langa avantaje legate de siguranta alimentara si de eficientizarea si modernizarea capacitatii de productie a companiei, prezinta avantajul reducerii pierderilor de frig si implicit reducerea consumul de energie electrica”, a declarat Morten Jensen(foto), director general Smithfield Prod.

Smithfield Prod este cel mai mare abator din Romania cu o capacitate de 600 de capete pe ora, fiind situat pe locatia fostului Comtim, in judetul Timis.

Urmărește Daily Business pe Google News