ANAF urmează să pună popriri pe conturile Revolut ale clienților din România. Asta, prin sucursala locală, începând cu luna decembrie 2024, odată cu introducerea IBAN-ului românesc, au anunțat reprezentanții Revolut luni, 14 octombrie, notează România Liberă.
Revolut a început deja procesul de migrare a conturilor românilor către sucursala din România a Revolut Bank UAB, înregistrată în Lituania. Noua facilitate, care urmează să fie disponibilă din luna decembrie 2024, va permite autorităților române să aplice popriri direct pe conturile utilizatorilor, fără a mai depinde de banca centrală din Lituania.
Astfel, ANAF va putea pune poprire pe conturile Revolut ale românilor prin sucursala locală, odată cu implementarea IBAN-ului românesc, au declarat reprezentanții fintech-ului.
După finalizarea migrării, utilizatorii Revolut din România își vor păstra atât cardul, cât și istoricul tranzacțiilor, dar numărul IBAN-ului pentru conturile în lei va fi schimbat, a spus Gabriela Simion, manager general al sucursalei din România pentru Profit.ro.
În același timp, Le Nel, directorul responsabil cu creșterea și marketingul, membru în comitetul executiv al companiei a declarat că este nevoie de operațiuni puternice la nivel local. Le Nel a subliniat faptul că autoritățile române pot pune deja popriri pe conturile Revolut ale clienților din România și că zvonul potrivit căruia Fiscul românesc nu ar fi avut acces până acum pentru a aplica popriri pe conturi este fals.
„E o afacere scalabilă. Dar avem nevoie de operațiuni mai puternice la nivel local. Și parte din acest lucru este să deschidem sucursale locale, să fim o bancă locală. Cred că este încă o percepție că Revolut operează încă prin licența din Lituania, ceea ce așa e”, a spus Le Nel.
„Vrem să fim văzuți ca o bancă românească, vrem să fim văzuți ca o bancă poloneză, vrem să fim văzuți ca o bancă germană și așa mai departe”, a mai adăugat oficialul Revolut.
Revolut are aproape 4 milioane de utilizatori în România și a început deja implementarea IBAN-ului local, în cadrul unui proces care va asigura o prezență digitală completă, fără unități fizice.