Acesta a mentionat ca ofera astfel o replica intrebarilor ce i s-au adresat joi in legatura cu prabusirea bancii americane.
Joi, valoarea actiunilor Citigoup a scazut cu 26%, ceea ce a condus la lansarea zvonurilor cu privire la posibila vanzare a gigantului american.
In raportul sau, analistul Richard Bove mentioneaza ca depozitele bancii sunt asigurate de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation), iar banca lucreaza la un program prin care sa asigure si o parte din datorii la FDIC. Depozitele bancii, care totalizeaza 780 de miliarde de dolari (620 miliarde euro) sunt economii in proportie de 64% din afara Americii, banca avand totodata acces la programe de protejare a bancilor in multe tari.
Citigoup are datorii pe termen lung de 393 miliarde dolari (310 miliarde euro), a achitat in ultimul timp 94 de miliarde de dolari (75 miliarde euro) din datoriile pe termen lung si 42 de miliarde de dolari (33 miliarde euro) din cele pe termen scurt. Totodata, banca are unul din cele mai rapide ritmuri de reducere a costurilor.
Un mod in care banca ar putea ajunge in criza de lichiditate ar fi daca veniturile din dobanzi ar fi surclasate de cele din depozite si de nivelul creditelor neperformante, mentioneaza analistul Ladenburg Thalmann. Or, in prezent, pierderile cu creditele neperformante si costurile cu depozitele sunt mult sub castigurile nete din dobanzi. In plus, dobanzile la credite se afla la niveluri mici si sunt in urcare.
Recenta scadere a preturilor actiunilor pe piata bursiera reflecta o serie de temeri legate de creditare si acoperirea cu asigurari ce nu ar putea deveni efective decat odata cu o cadere puternica a economiei, sau pe fondul unei cresteri foarte accelerate a dobanzilor.