RBI a fost infiintat prin fuziunea Raiffeisen International Bank cu actionarul majoritar al institutiei de credit, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich. Fuziunea a intrat in vigoare la 11 octombrie si are efect retroactiv, incepand de la 1 ianuarie. RBI ofera date financiare doar pentru anul in curs, scrie Mediafax.
Raportat la profitul de 139 milioane de euro din trimestrul al doilea al acestui an, castigul din iulie-septembrie a avansat cu 73%, considera analistii.
Ponderea imprumuturilor neperformante in soldul creditelor a crescut in ultimele cinci trimestre, potrivit datelor bancii. Imprumuturile neperformante vor incepe sa scada in primul trimestru al anului viitor in Europa de Est, potrivit unor declaratii anterioare ale directorului general al bancii, Herbert Stepic, cu exceptia Ungariei si Romaniei, unde acest proces ar urma sa aiba loc mai tarziu.
Provizioanele s-au situat la 307 milioane de euro in iulie-septembrie, cu 8% mai mult fata de 283 milioane de euro in trimestrul al doilea, estimeaza analistii.
RBI a obtinut veniturile din dobanzi si comisioane de 367 milioane de euro in trimestrul al treilea, cu 3% mai putin fata de 378 milioane de euro in trimestrul precedent.
La sondajul realizat de Bloomberg au participat analisti de la Citigroup, Erste Group Bank, KBC Securities, Kepler Capital Markets, Macquarie, MedioBanca, UBS si UniCredit.
Grupul austriac este prezent in Romania prin Raiffeisen Bank, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management si Raiffeisen Investment Romania.