“La Feteasca neagra, avem 260-300 de grame de zahar pe
litru, ceea ce face ca vinurile sa aiba o tarie de 15-16 grade. Din pacate,
exporturile nu vor fi mari, si asta pentru ca suntem, ca producatori,
individualisti. Nu stim sa ne organizam si pierdem mult. Chiar si chinezii s-au
smecherit, nu mai cumpara vin romanesc decat foarte ieftin, cu 25-50 de centi, si
il revand la preturi mult mai mari. Important este ca romanii consuma tot mai
mult vinuri romanesti de calitate”, a spus Adrian Radulescu.
In prezent, conform datelor Oficiului National al Viei si Produselor
Vitivinicole (ONVPV), avem doar 2.348,91 hectare cultivate cu Feteasca neagra,
12.972,56 ha cu Feteasca regala, 12.850,58 ha cu Feteasca alba, 11.407,38 ha cu
Merlot, 6.567,80 ha cu Riesling, 6.333,12 ha Aligote, 4.973,38 ha cu Sauvignon,
4.832,71 ha cu Cabernet Sauvignon, 3.987,15 ha cu Muscat Ottonel, noteaza [url=
http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/150860-Anul-2012-unul-dintre-cei-mai-buni-pentru-vinul-romanesc.html]Agerpres[/url].