Compania va emite 1 miliard de actiuni noi cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune care vor fi oferite spre subscriere actionarilor, pana la data de 26 decembrie.
Ca si la majorarile precedente, subscrierile se vor desfasura in doua etape. In prima etapa actionarii inscrisi in Registrul Actionarilor companiei la data de 29 noiembrie vor putea sa-si exercite dreptul de preferinta, iar in etapa a doua, actionarii vor putea sa subscrie nelimitat actiunile ramase nesubscrise, indiferent de detinerile de actiuni de la data de inregistrare.
Actionarii Ardaf au respins propunerea de majorare a vaorii nominale a actiunilor de la 0,1 lei/actiune la 0,2 lei/actiune.
Prin precedentele doua majorari de capital operate in acest an, compania a reusit sa stranga doar 11,8 mil. lei (3,35 mil. euro), din cele 181,2 mil. lei (51,3 mil. euro) pe care si le-a propus.
Capitalul social al Ardaf este in prezent de 61,85 mil. lei (17,6 mil. euro).
Principalii actionari ai companiei sunt Tender SA, companie controlata de Ovidiu Tender, care detine 56,185% din actiuni, Raiffeisen Zentralbank, cu 19,93% din titluri, si fondul Clairmont Holding Limited, cu o participatie de 10,17%.
In luna iulie, Ardaf a fost pusa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) sub administrare speciala ca urmare din cauza scaderii lichiditatii.
Ardaf a inregistrat in primul semestru pierderi de 82,4 mil. lei (23,15 mil. euro) si a incasat prime brute de asigurare in valoare de 112,6 mil. lei (31,63 mil. euro), potrivit raportului companiei, in scadere cu aproape 22% fata de perioada similara a anului trecut.
Actiunile Ardaf sunt listate pe RASDAQ, insa au fost suspendate la tranzactionare de catre CNVM pana la finalizarea procesului de redresare financiara.