Potrivit reprezentantilor Arval Romania, aceasta evolutie este impulsionata de contextul crizei financiare. Produsul ofera lichiditati imediate plus avantajul scaderii costurilor si riscurilor pentru companiile in cauza, acestea fiind preluate de societatea de leasing operational, a anuntat joi compania.
„Optiunea sale&lease-back reprezinta una dintre solutiile castigatoare spre care tot mai multe companii din Romania se vor indrepta in urmatoarea perioada, din cauza problemei lichiditatilor cu care se confrunta. Aceasta tendinta va putea fi observata in mai multe domenii, precum cel imobiliar sau bancar, alaturi de cel al leasingului operational”, a declarat Arnault Leglaye (foto), managing director Arval Romania.
„Ne asteptam ca activitatile de sale&lease-back din domeniul leasingului operational sa urmeze in continuare acelasi trend ascendent la nivel european”, a adaugat Arnault Leglaye.
Reprezentantii Arval Romania apreciaza ca activitatile de sale&leaseback vor contribui cu 10% la totalul cifrei de afaceri a companiei, estimata la 16-17 milioane de euro pentru 2009.
In prezent, Arval Romania inregistreaza un numar de 120 de clienti, cu 25% mai mult fata de aceeasi perioada a lui 2008 si o flota de 2.300 de vehicule.
Activitatile de sale&lease-back reprezinta o modalitate de a vinde vehiculele catre compania de specialitate, flota fiind utilizata in continuare de clienti, cu un plus de servicii incluse.
Arval si-a inceput activitatea in Romania la sfarsitul anului 2006, iar la finele anului 2008, detinea o flota administrata de 1.700 vehicule.