La sfarsitul anului 2008, compania detinea o flota administrata de 1.700 vehicule si avea un portofoliu de 100 de clienti.
„Arval isi mentine planul de business pentru acest an, care include investitii in extinderea flotei cu inca 1.300 de masini”, a spus directorul companiei.
Pentru acest an, Arnault Leglaye estimeaza o cifra de afaceri de 16-17 milioane euro, aproape dubla fata de 2008, cand afacerile firmei s-au cifrat la 9 milioane euro.
Acesta consideta ca tot mai multe companii apeleaza la serviciile de leasing operational, privite ca una dintre solutiile castigatoare in contextul economic actual.
In aceasta luna, Arval Romania a infiintat un birou dedicat societatilor cu capital italian din Romania, majoritatea mici si mijlocii, ca urmare cresterii numarului de astfel de firme cu care colaboreaza.
„Potrivit previziunilor noastre, activitatile realizate prin intermediul Biroului Italian vor reprezenta cel putin 25% din totalul cifrei de afaceri estimate pentru 2009”, a declarat directorul companiei.
Cele mai cautate vehicule sunt cele cu consum redus, majoritar din primele clase de vehicule, a spus Arnault Leglaye.
Oficialul Arval considera ca piata locala de leasing operational se bucura de premise favorabile de dezvoltare in 2009, intrucat acest tip de servicii raspunde tocmai problemei lichiditatilor pe care o au companiile in aceasta perioada.
„In contextul in care tot mai multe companii trec de la leasingul financiar la leasing operational, suntem convinsi ca potentialul pietei va cere tot mai multe investitii pe acest segment de business. O evolutie clara a pietei de profil se va contura, insa, abia peste cateva luni”, a spus Arnault Leglaye.
Acesta a adaugat ca in aceste conditii de instabilitate care au aparut pe piata, compania nu va inregistra dificultati in ceea ce priveste finantarea, pentru ca este sustinuta de BNP Paribas Group.
Arval, companie activa pe piata europeana a leasingului operational auto cu servicii incluse, si-a inceput activitatea in Romania la sfarsitul anului 2006.