ASF a anunțat că, din data de 20 noiembrie, compania Dallbogg este autorizată să vândă asigurări RCA șoferilor din România. Intrarea pe piața românească este efectuată prin Unext România, parte a grupului polonez Unilink, în baza pașaportului european.
Vânzările emise de DallBogg vor începe miercuri, 20 noiembrie, prin intermediul celor mai mari platforme de vânzare ale brokerilor, și anume 24 Broker, Insurtech, Broker Net și Simba, dar cu un număr redus de intermediari, a anunțat ASF. Compania vrea să atingă în cursul anului 2025 o cotă de piață de 3%, abordare folosită de altfel și pe piața poloneză.
DallBogg este o companie de asigurări deținută de mai mulți cetățeni bulgari cu reședința în Elveția. Societatea, intrată relativ recent în afacerile cu polițe RCA și specializată în trecut pe afaceri în zona medicală, încearcă încă de la jumătatea anului trecut să obțină avizul ASF pentru a vinde RCA în România.
Chiar dacă are cele mai mici prețuri din România, imaginea firmei nu este una foarte bună, având în vedere că pe rolul instanțelor există mai multe dosare, unele implicând victime, în care companiei i se cere plata unor daune semnificative.
Mai mult, DallBogg ar avea unele probleme inclusiv la nivelul Consiliului Birourilor, organizație care adună toate Birourile Carte Verde din lume, scrie Profit.ro.
Șoferii din Germania trebuie să respecte mai multe reglementări pe drum, precum „dreapta înainte de stânga”, însă uneori le află atunci când este deja prea târziu. Parcarea pe un spațiu interzis poate genera o amendă de până la 55 de euro, echivalentul a 250 de lei, dar poate fi evitată prin regula celor trei minute. Cele trei minute sunt folosite pentru a distinge când oprirea se transformă în parcare, însă există și o regulă ascunsă a celor trei metri.
Regula de trei metri ia în considerare distanța minimă, fără a se referi însă la distanța față de mașinile din față. Regula a fost introdusă în paragraful 12 a Legii germane privind circulația rutieră și precizează că șoferii trebuie să aibă grijă să nu își parcheze mașina chiar înainte sau imediat după intersecții.
„Nu este permisă parcarea în fața intrărilor și ieșirilor din proprietate și, de asemenea, vizavi de acestea, pe benzi înguste”, se precizează în Legea privind circulația rutieră.