Actionarul majoritar al Asirom este Vienna Insurance Group (VIG). Compania mai are circa 800 de actionari minoritari care sunt actuali sau fosti angajati ai asiguratorului.
Diaconescu a precizat ca incepand cu anul 2004 si pana in 2008 Asirom a inregistrat pierderi, cu exceptia anului 2006.
„Deci, prin activitatea pe care o desfasuram si profitul in crestere pe care il avem incepand cu anul 2009, respectiv 2010, avem obligatia legala sa acoperim pierderile istorice inregistrate incepand cu 2004”, a mentionat Mariana Diaconescu.
Ea a adaugat ca, in prezent, pierderea istorica din 2004, dar si cea din 2005 sunt acoperite, urmand sa fie acoperite si pierderile din 2007 si 2008.
„Managementul urmareste, prin toate obiectivele pe care si le propune, ca aceste pierderi sa fie acoperite cat mai repede si mai eficient, in asa fel incat sa putem repartiza intr-un timp cat mai scurt dividende actionarilor”, a subliniat oficialul Asirom.
Ea a adaugat ca pierderea contabila neacoperita din anii anteriori este de aproximativ de 153 milioane de lei, urmand ca o parte sa mai fie acoperita din profitul anului 2010.
In 2010, Asirom a afisat un brofit brut de 19,459 milioane de lei (circa 4,6 milioane de euro) si un profit net de 18,49 milioane de lei. Compania se asteapta la o dublare a profitului in 2011.
„Estimarile noastre se bazeaza pe semnalele avute din piata, care indica o imbunatatire a situatiei comparativ cu anii trecuti. Romanii au inteles cat de important este sa isi asigure viitorul si sanatatea, de aceea estimam ca in urmatorii ani cresterea importanta va veni din asigurarile private de viata, pensii si sanatate. Aceasta este o tendinta perfect normala pentru o piata care se maturizeaza si pentru nivelul economic din Romania”, a declarat Boris Schneider (foto), presedinte directorat Asirom.
El a mai spus ca profitul din 2011, se bazeaza pe reducerea cheltuielilor de exploatare si pe cresterea primelor brute subscrise cu 21,5% si inplicit a cotei de piata.
„In 2011 vrem sa recastigam cota de piata pierduta la finele lui 2009 si in 2010″, a spus Mariana Diaconescu.
Asirom a platit anul trecut daune in valoare totala de circa 347,4 milioane de lei, in scadere fata de 2009, cand au fost de 510,4 milioane de lei.
Piata asigurarilor va avea o crestere de circa 5% in acest an
Piata asigurarilor din Romania va avansa cu aproximativ 5% in 2011, fata de anul trecut, cand a totalizat 8,364 miliarde de lei, in scadere cu 5,7% fata de anul 2009, sunt de parere reprezentantii Asirom.
„Piata asigurarilor va avea o usoara revenire in acest an dupa profunda criza economica prin care a trecut Romania”, a spus Mariana Diaconescu.
La randul sau, Boris Schneider, a mentionat ca segmentul asigurarilor de viata vor avea un ritm stabil in acest an, in timp ce asigurarile generale vor recupera din pierderea inregistrata in 2010 (de 7,5%, n.r.)
Companiile de asigurari au afisat in 2010 prime brute subscrie in valoare totala de 8,364 miliarde de lei, in scadere cu 5,7% fata de anul precedent, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Asirom face parte din grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG).
In afara sediilor din Austria, grupul VIG este activ, prin filialele si holdingurile de companii de asigurari in tari precum: Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Turcia, Ungaria, Ucraina si Belarus. In plus, Wiener St?dtische Versicherung are sucursale in Italia si Slovenia; Donau Versicherung are o sucursala in Italia.
Pe piata austriaca, Vienna Insurance Group (VIG) este reprezentat de catre Wiener Stadtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung.
Vienna Insurance Group a realizat prime subscrise consolidate in valoare de aproape 8,6 miliarde de euro in anul financiar 2010, in crestere cu 7,2% comparativ cu 2009. Profitul grupului (consolidat, inainte de taxe) a fost de 507,8 milioane de euro, mai mare cu 15,1% fata de anul anterior.