Alte metale pretioase au avut o evolutie relativ stabila, insa aproape de nivelurile record atinse saptamana trecuta. „Viitorul este promitator si exista mult spatiu pentru ca aurul sa urce chiar si mai mult. Momentan mergem prin teritorii necunoscute”, a declarat Darren Heathcote, analist al companiei financiare Investec Australia.
„Dolarul este slab si asta incurajeaza investitorii sa cumpere aur. Vom fi atrasi de catre pragul de 900 de dolari uncia”, a adaugat acesta.
Pretul aurului a atins nivelul record de 898,30 dolari uncia, inainte de a scadea pana la o valoare de 897,00/897,80 dolari la vanzare/cumparare, peste media de 895,70/896,50 inregistrata la sfarsitul saptamanii trecute la New York.
Investitorii au varsat masiv fonduri in aur, dupa ce dolarul s-a depreciat pe fondul asteptarilor conform carora Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, va reduce dobanda de pilitica monetara cu jumatate de punct procentual cu ocazia urmatoarei sedinte, masura destinata a elimina o parte din problemele economiei americane.