Contul „Flexibil” se poate deschide in lei, avand o dobanda apropiata de cea a unui depozit la termen. Clientul are posibilitatea de a face operatiuni de debit si credit in orice zi pe durata constituirii contului.
Dobanda de 9% este o dobanda neta, veniturile obtinute din dobanzi neimpozitandu-se in cazul acestui cont.
In acelasi timp, Banca Romaneasca a decis sa mareasca nivelul dobanzilor pentru depozitele la termen in lei, cu dobanda fixa, cuprinse acum intre 9% si 11%, in functie de scadenta depozitului.
Astfel, pentru depozitul constituit pe 6 luni, dobanda s-a majorat de la 9% la 11% pe an, iar in cazul depozitelor pe 3 luni, dobanda a crescut de la 9,1% la 10,75%.
Cu un capital social de peste 118 milioane euro si o retea nationala formata din 126 sucursale, Banca Romaneasca are 15 ani de activitate pe piata bancara din Romania.
In octombrie 2003, National Bank of Greece (NBG) a cumparat pachetul majoritar la Banca Romaneasca, detinand in prezent 88,7% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,17% din capitalul bancii.