In cadrul pachetului „Pensia Activa”, pensionarii beneficiaza de un card de debit Visa Electron cu comisioane zero, retrageri gratuite de numerar de la ATM-urile (bancomatele) bancii, plata cu cardul si extras de cont pentru un cost total de 1 leu/luna. De asemenea, pentru retragerile de la ghiseu comisionul perceput de banca este unul preferential, de zece ori mai mic decat cel standard: 0,05% din suma retrasa.
Posesorii unui card de pensie de la Banca Romaneasca pot alege optiunile de Direct Debit pentru plata facturilor sau a ratelor la credite sau pot utiliza cardul la plata facturilor de utilitati din contul curent, la ATM-urile bancii. Pentru plata facturilor la ATM, in cazul furnizorilor cu conturi deschise la Banca Romaneasca, costurile sunt zero.
Sumele pastrate in contul curent beneficiaza de o dobanda de 1,5%, de cinci ori mai mare decat cea standard. De asemenea, depozitul la termen „Pensionar” beneficiaza de o dobanda mai mare decat cea strandard.
Clientii care opteaza pentru pachetul „Pensia Activa” pot activa serviciul de Internet Banking cu costuri de administrare zero, taxele de utilizare a serviciului fiind reduse cu 40% fata de cele standard.
Dan Grigoriu, director divizia produse si segmente retail Banca Romaneasca a precizat ca pensionarii
isi doresc, in primul rand, siguranta financiara, costuri mici si dobanzi competitive la depozite.
La sfarsitul lunii trecute, Banca Romaneasca a semnat conventia de plata a pensiilor cu Casa Nationala de Pensii Publice, oferind astfel clientilor sai posibilitatea de a-si primi pensiile si indemnizatiile pe card.
In baza acestei conventii, clientii Bancii Romanesti pot incasa in conturile lor pensiile din sistemul public de pensii din Romania si/sau alte indemnizatii prevazute de legi speciale. Din categoria acestor indemnizatii speciale fac parte: pensiile anticipate, pensiile anticipate partiale, pensiile de urmas, pensiile de invaliditate si pensiile pentru limita de varsta.
Apeland la aceasta varianta, pensionarii nu trebuie sa mai astepte lunar venirea postasului, ci isi primesc drepturile banesti in cont, in ziua de 14 a fiecarei luni.
Cu un capital social de peste 700 milioane lei si o retea nationala de sucursale in majoritatea oraselor importante ale tarii, Banca Romaneasca are 20 ani de activitate pe piata bancara din Romania.
In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 99,279% din capitalul social al acesteia.