„Modificarile au fost operate pe fondul evolutiilor economice din ultima perioada”, a declarat Lakis Couninis, director executiv retail si retea in cadrul Bancii Romanesti.
Astfel, dobanda oferita pentru Contul Flexibil in lei s-a micsorat de la 9,5% pana la 8,75% pe an, iar in cazul monedei europene, dobanda a ajuns la 3%, de la 3,5%.
In cazul depozitelor la termen in lei cu plata la scadenta, dobanda anuala variaza intre 7,50%, pentru depozitele constituite pe 7 zile, si 10,25%, pentru produsul Super Depozit. Pentru sumele economisite in euro, dobanda anuala variaza intre 2,50% si 3,75%, in functie de scadenta. Depozitele in dolari vor fi remunerate cu o dobanda maxima de 2,90%, in functie de perioada de maturitate.
Au fost ajustate si valorile de dobanda valabile pentru depozitele la termen in lei si euro, cu plata lunara. Astfel, cea mai mare rata de dobanda este oferita pentru depozitele constituite pe o perioada de 90 de zile, respectiv 8,75%, la lei, si 3%, la euro.
Noile valori aferente depozitului cu plata la scadenta sunt valabile atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice, in timp ce depozitul la termen cu plata lunara se ofera doar persoanelor fizice.
Banca Romaneasca, cu o activitate de 16 ani pe piata bancara romaneasca, detine o retea nationala formata din 151 de sucursale.
In octombrie 2003, National Bank of Greece (NBG) a cumparat pachetul majoritar la Banca Romaneasca, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii.