La depozitele constituite in dolari, dobanda variaza intre 2,25%-3%, in timp ce la cele in lire sterline, valoarea de dobanda ajunge pana la 3%. Economiile in franci elvetieni vor fi remunerate cu o dobanda de pana la 1,50%, in functie de scadenta.
Au fost ajustate si dobanzile oferite la depozitele la termen in lei si euro, cu plata lunara. In acest caz, cea mai mare dobanda la lei este de 9,75% pe an, respectiv 3,75% pe an, la euro, se arata in comunicat.
Totodata, dobanzile aferente Contului Flexibil in lei, euro si dolari nu au suferit nicio modificare.
„In ultima perioada, banca si-a ajustat dobanzile atat la credite, cat si la depozite la noile conditii ale pietei”, au declarat reprezentantii Bancii Romanesti.
Noile valori aferente depozitului cu plata la scadenta sunt valabile atat pentru populatie, cat si pentru firme, diferenta constand in valoarea sumei minime necesare pentru constituirea depozitului cu plata la scadenta: 500 lei sau 150 euro pentru populatie, respectiv 1.000 lei sau 500 euro pentru firme, se mai arata in comunicat.
Depozitul la termen cu plata lunara este destinat populatiei, suma minima necesara pentru constituirea depozitului fiind de 1.500 lei sau 500 euro.
Banca Romaneasca, parte a grupului National Bank of Greece (NBG), are un capital social de aproximativ 200 milioane euro si o retea de 150 de sucursale.