Acest lucru presupune acordarea a circa 1.350 de credite, potrivit bancii.
In cadrul celei de-a doua faze a programului Prima Casa, banca va continua sa promoveze atat credite in euro, cat si in lei.
Costurile creditelor sunt Euribor la 3 luni plus 3,95%, respectiv Robor la 3 luni plus 2% la care se adauga contravaloarea comisionului de gestiune datorat catre FNGCIMM. Acest comision de gestiune este suportat in avans de banca si recuperat de la client sub forma unui comision lunar aplicat la soldul creditului.
Banca nu percepe niciun fel de comision de analiza, acordare sau rambursare anticipata, iar costul evaluarii proprietatii finantate va fi suportat de catre banca.
Orientativ, pentru un credit pe 30 ani clientul trebuie sa plateasca lunar 318 euro pentru un credit cu o valoare de 57.000 euro, 371 euro pentru un credit de 66.500 euro sau 397 euro pentru un credit cu o valoare de 71.250 euro.
Pentru prima faza a programului Prima Casa, Banca Romaneasca a avut un plafon alocat de 35 milioane de euro. Din acest plafon, banca a acordat pana in prezent aproximativ 21 milioane de euro, alte peste 600 de dosare cu o valoare de aproximativ 15 de milioane de euro fiind in faza de pre-aprobare sau inaintate deja Fondului.
Valoarea medie a unui credit acordat de banca prin programul Prima Casa este de 40.000 de euro, peste 80% din cereri vizand achizitia de imobile vechi. Cele mai multe cereri au fost inregistrate in Bucuresti, Timis, Mures, Bihor, la polul opus situandu-se judetele Teleorman, Dambovita, Vrancea si Suceava.
Banca Romaneasca, membra a National Bank of Greece (NBG), are o experienta de 17 ani pe piata bancara din Romania si o retea nationala formata din 151 de sucursale.
Fondul National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a repartizat in acest an plafonul de 700 milioane de euro celor 21 de banci care au transmis oferte de participare la programul Prima Casa.