Aceasta hotarare s-a luat la inceputul lunii mai, cand a avut loc Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Bancii Romanesti (AGOA) la care au participat reprezentanti ai principalilor actionari, respectiv National Bank of Greece (NBG) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), precum si alti actionari minoritari.
„Procesul de implementare a unei noi platforme IT care sa permita operatiuni si tranzactii in timp real, cu beneficii concrete pentru clientul final, este o prioritate in strategia Bancii Romanesti. De asemenea, in acest an vom implementa un nou model de business ‘New Service Model’, astfel incat sa putem oferi produse si servicii specializate”, a declarat Crina Cosma, director general adjunct al Bancii Romanesti.
Ea a precizat ca vor fi infiintate Centre de Afaceri Regionale care vor administra partea de „commercial banking, reteaua de sucursale urmand a fi dedicata clientilor persoane fizice si afacerilor de mici dimensiuni.
„In plus, aproximativ 16 milioane de lei din totalul investitiilor planificate pentru anul 2010 vor fi folosite pentru proiectul de re-branching care presupune un nou concept de organizare si rationalizare a fluxurilor in sucursale si un nou design al acestora”, a mai spus Crina Cosma.
Potrivit deciziei Adunarii Generale, profitul net in valoare de 20 de milioane de lei inregistrat in 2009 a fost capitalizat in intregime. Banca Romaneasca are in prezent un nivel de solvabilitate de 24%, in conditiile in care nivelul minim este de 10% (conform acordului cu Fondul Monetar International), ceea ce dovedeste ca banca este foarte bine capitalizata.
Cu un capital social de pana la 200 milioane euro si o retea nationala formata din 146 de sucursale, Banca Romaneasca are 17 ani de activitate pe piata bancara din Romania.
In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii.