Noile rate de dobanda se aplica atat creditelor aflate in sold, cat si creditelor noi.
Astfel, dobanda de baza pentru creditele de consum in lei scade la 9,38%, de la 11,38%, in timp ce pentru creditele in euro dobanda de baza ajunge la 3,134%, de la 3,642%. Noua dobanda pentru creditele acordate in franci elvetieni dobanda de baza scade la 2,91%, de la 3,5385%.
Noul nivel al dobanzii de baza valabila pentru creditele in lei, respectiv 9,38%, are efecte directe si asupra dobanzii variabile perceputa de catre banca pentru facilitatea de descoperit de cont autorizat oferita clientilor bancii. In aceste conditii, dobanda variabila scade cu doua puncte procentuale, pana la 17,71%, se arata in comunicatul bancii.
Dobanda depozitelor scade cu maxim 1 punct procentual
Totodata, Banca Romaneasca modifica si dobanzile oferite pentru depozitele la termen in lei (inclusiv la Super Depozitele in lei, din „Pachetul Super Depozit+”), dolari si lire sterline. Noile valori sunt valabile incepand cu 4 februarie.
Astfel, pentru depozitele in lei cu plata la scadenta, dobanda variaza intre 6,50% si 10%, in functie de scadenta, scaderile fiind cuprinse intre 0,25 – 1,00 puncte procentuale. Pentru depozitele in lei cu plata lunara, dobanda scade cu 0,25%.
In cazul depozitelor constituite in dolari cu plata la scadenta, dobanda a fost diminuata cu 0,10 p.p. si respectiv 0,15 p.p., in functie de maturitate, ajungand sa varieze intre 2% si 2,80%.
In acelasi timp, dobanda pentru depozitele in lire sterline scade 0,10 – 0,40 puncte procentuale.
Banca Romaneasca, membra a National Bank of Greece (NBG), are 17 ani de activitate pe piata bancara din Romania, avand un capital social de pana la 200 milioane euro si o retea nationala formata din 151 de sucursale.