Astfel, noile dobanzile anuale aferente Contului Flexibil sunt urmatoarele: 9,50% la economiile in lei, 3,50% la euro si 2% la dolari.
Depozitele la termen cu plata la scadenta vor fi remunerate cu o dobanda anuala fixa de pana la 10,75%, la lei, si respectiv maximum 4,25%, la euro, in functie de scadenta si conditiile speciale oferite. Sumele economisite in dolari primesc o dobanda anuala de pana la 3%, in functie de maturitate, in timp ce pentru cele in lire sterline si franci elvetieni, dobanda este de pana la 3%, respectiv 1,50%.
Au fost ajustate si valorile de dobanda valabile pentru depozitele la termen in lei si euro cu plata lunara. In acest caz, cea mai mare rata de dobanda este de 9,25% la lei, si 3,25% la euro, ambele valori fiind valabile pentru depozitele cu o maturitate de 90 de zile.
„Banca Romaneasca a continuat procesul de ajustare a dobanzilor la noile conditii ale pietei, atat pentru credite cat si pentru depozite”, au declarat reprezentantii bancii.
Noile valori aferente depozitului cu plata la scadenta sunt valabile atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice, in timp ce depozitul la termen cu plata lunara se ofera doar persoanelor fizice, suma minima necesara pentru constituirea depozitului fiind de 1.500 de lei sau 500 euro.
Banca Romaneasca, membra a grupului National Bank of Greece (NBG) din 2003, are 16 ani de activitate pe piata bancara din Romania, si dispune de un capital de aproximativ 200 milioane euro si o retea nationala formata din 150 de sucursale.
NGB controleaza 89,07% din banca, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 10,21% din capitalul social.