Creditul se acorda in lei si este administrat de catre compania BT Direct IFN S.A., specializata in credite de consum, membra a grupului financiar Banca Transilvania.
Imprumutul poate fi acordat persoanelor cu varsta intre 18 si 70 ani si care au un venit minim net lunar de 395 lei. Perioada creditului este cuprinsa intre 6 si 60 de luni, iar [b]suma imprumutata poate fi de la minim 2.000 lei la maxim 40.000 de lei[/b].
Clientii nu platesc niciun comision de analiza sau de administrare a creditului.
Pentru acordarea imprumutului se iau in calcul si alte venituri cu caracter permanent, in afara de salariul de baza lunar, precum bonurile de masa, stimulentele, comisioanele din vanzari, primele cu caracter permanent, dar si alte sporuri.
Pentru obtinerea unui astfel de credit se solicita urmatoarele acte: adeverinta de salariu, respectiv cuponul de pensie, precum si actul de identitate al solicitantului de credit, fara a fi necesara fisa fiscala.
Totusi, clientii care prezinta fisa fiscala beneficiaza de o dobanda mai mica: 12,92% (12,67% in cazul virarii salariului in Banca Transilvania) si pot accesa un credit de consum pe o perioada extinsa, de pana la 10 ani.
Potrivit bancii, raspunsul la analiza dosarului de finantare se comunica in ziua solicitarii.
Exemplu pentru un credit in valoare de 10.000 lei, pe o perioada de 5 ani: rata lunara este de 237,37 lei, DAE (dobanda anuala efectiva) este 15,96%, iar valoarea totala platibila de catre client este 14.242,20 lei.
Activitatea Bancii Transilvania este organizata pe patru linii principale de afaceri: persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici. Banca are peste 6.000 de angajati, o retea formata din 540 de sedii si 1,5 milioane de clienti activi.
Banca Transilvania a inregistrat in primul trimestru din acest an un profit net de 31,76 milioane de lei, valoare dubla fata de aceeasi perioada din anul trecut, cand a fost de 16 milioane de lei.