Aceasta facilitate se adreseaza IMM-urilor care au o cifra de afaceri cuprinsa intre 1,5 si 4 milioane lei, precum si companiilor mari.
Astfel, BT ofera companiilor credite pentru capital de lucru, linii de credit sau cele acordate pentru investitii care genereaza venituri.
Termenele de acordare pentru creditul Planul B difera in functie de tipul de credit, pana la 12, 36, respectiv 90 de luni.
Pentru a putea accesa un credit de refinantare, companiile trebuie sa inregistreze o perioada minima de activitate de 24 de luni, iar evolutia cifrei de afaceri sa fie pozitiva sau sa inregistreze o scadere de maxim 25%.
Noul produs de creditare pentru companii, Planul B, face parte din Platforma Anti-Criza a Bancii Transilvania, lansata la inceputul anului trecut.
Banca Transilvania are un capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din capitalul social, este actionar semnificativ. Banca are peste 500 de unitati si peste 6.000 de angajati.
Activitatea Bancii Transilvania este organizata pe patru linii principale de afaceri: persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici – pentru care banca are produse si servicii specifice, precum si un personal dedicat.
Banca Transilvania a inregistrat in primul trimestru din 2010 un profit net de 16,01 milioane de lei, de 15,7 ori mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand a fost de 1,01 milioane lei. In acelasi timp, activele bancii au fost de 19,29 miliarde lei.