Acest credit se adreseaza IMM-urilor care au o cifra de afaceri de pana la 4 milioane de lei si este acordat pe termen mediu, de pana la 60 de luni.
Creditul poate fi accesat si in varianta de garantare a sumei de catre Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Suma poate fi utilizata inclusiv pentru refinantarea altor credite pe termen scurt sau mediu.
Valoarea maxima a creditului este de 60.000 de lei sau echivalentul in euro. Aceasta poate sa ajunga pana la 100.000 lei sau echivalentul in euro, in cazul in care clientul opteaza pentru constituirea garantiei FNGCIMM pentru 80% din valoarea creditului.
Dobanda aferenta Creditului Rapid fara garantii materiale, acordat in lei, este de 12% pe an, respectiv de 11% pe an in cazul in care se solicita garantiile Fondului, iar pentru imprumutul in euro, dobanda este de 9,5% pe an, respectiv de 8,5% pe an.
Pentru a beneficia de Creditul Rapid fara garantii materiale, o companie trebuie sa inregistreze o perioada minima de activitate de 24 de luni, iar evolutia cifrei de afaceri sa fie pozitiva sau, daca inregistreaza scadere, aceasta sa fie de maxim 25%.
Totodat, imprumutul nu presupune comision de rambursare anticipata, putandu-se face rambursari anticipate partiale sau totale. Perioada de gratie poate fi de pana la 12 luni.
BT are o linie de afaceri dedicata sectorului IMM, in portofoliul bancii fiind aproape 180.000 de firme mici si mijlocii.
In primele 9 luni din 2010, profitul net al Bancii Transilvania a crescut cu 44% fata de intervalul ianuarie – septembrie 2009, pana la 69,7 milioane de lei.
Cei mai mari actionari ai bancii sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Bank of Cyprus (9,7%).
Activitatea BT este organizata pe patru linii principale de afaceri: persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici.
Banca Transilvania are peste 6.000 de angajati, o retea formata din peste 500 de sedii si 1,5 milioane de clienti activi.